Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeň nabízí městské byty i na vlastním realitním portálu

27.03.2013 14:50

Zájemci o městský byt nemusí hledat informace o nemovitostech pouze na úředních deskách a vývěskách, ale nově také na webu. Na realitním portálu můžete vyhledávat informace o bytech v domech s koeficientem 1.

služebna v Perlové ulici

Zájemci mají nově k dispozici nový realitní portál www.byty.plzen.eu, kde město nabízí pronájem bytů s koeficientem 1. Přidělením koeficientů rozděluje magistrát domy podle stavu budov a atraktivity lokality, ve které se nachází.

„Občan, který má zájem o pronájem, si musí řádně plnit své povinnosti vůči městu, což znamená, že u něho nemá žádný dluh, je minimálně půl roku zaměstnán či minimálně rok podniká a nesmí být rovněž trestán pro úmyslný trestný čin,“ připomíná Zdeněk Švarc z bytového odboru magistrátu.

Nový zdroj informací má lidem usnadnit přístup k databázi nabídek nemovitostí,  kde se může informovat široká veřejnost. Dostupné jsou na portále nejen informace, ale také fotografie jednotlivých bytů.

Bytový odbor na portálu zveřejňuje nabídky na pronájem bytových jednotek o podlahové ploše do 90 metrů čtverečních nebo v nové zástavbě lokality Sylván. Postupně přibydou byty s výměrou nad 90 metrů čtverečních.

Novinkou jsou také podávané přihlášky k bytům, které mohou nyní mít i elektronickou podobu. Nájem se uzavírá vždy na dobu určitou na šest až jedenáct měsíců. „Pokud nájemce bude řádně plnit své povinnosti, nájemní vztah je mu automaticky prodlužován vždy o šest měsíců,“ dodává Zdeněk Švarc.

V současné době má město Plzeň v majetku 3 515 bytů, jež spravuje společnost Obytná zóna Sylván.

foto : Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte