QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řádění zlodějů pohonných hmot! Navrtali nádrže a poškodili pět aut

19.05.2020 21:02

Trojice pachatelů se vydala v noci krást pohonné hmoty na parkoviště v ulici U Retexu a na nábřeží Kpt. Nálepky v Klatovech. Zloději nechali vytéci desítky litrů benzínu a nafty.

FOTO_QAP_CZ

V pondělí 18. května ve čtvrt na tři v noci vyrušil zloděje náhodný kolemjdoucí. Pachatelé se dali na útěk. Na parkovišti po nich zbyla spoušť.

"Pachatelé se pokusili otevřít kryt palivové nádrže na vozidle značky Seat Ibiza a navrtali palivovou nádrž, kdy část benzinu odčerpali, zbytek vytekl a jednalo se o 45 litrů. U dalšího vozidla značky Nissan navrtali palivovou nádrž a ze 40 litrů část odcizili i nechali vytéci. Pokusili se otevřít kryt nádrže u vozidla Škoda Karoq a tímto způsobili škodu na krytu i v okolí karoserie. Dále u vozidla Peugeot 107 navrtali palivovou nádrž, kdy vyteklo cca pět litrů benzinu. Další poškozené vozidlo značky Peugeot 207 bylo zjištěno v ulici Nábřeží Kpt. Nálepky, kde opět navrtali nádrž a z vozidla vyteklo 30 litrů motorové nafty,“ popsala řádění zlodějů policejní mluvčí Dana Ladmanová.

O uniklé pohonné hmoty se postarali hasiči. Pachatelé svým jednáním způsobili škodu přesahující 23 tisíc korun.

"Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci,“ uzavřela mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24