Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policejní honička! Policistům ujížděl Němec v kradeném autě

10.10.2016 15:14

Němec v kradeném autě ujížděl už policistům v Německu. Do stíhání auta se pustily i policejní hlídky v regionu. Řidiče se nakonec podařilo najít u dálnice.

FOTO_QAP_CZ (13)

Dramatickou dohru mělo pronásledování auta z Německa až na Tachovsku. Do honičky se zapojily i hlídky policie v regionu. Ukázalo se, že řidič ujížděl v čerstvě ukradeném autě.

Německá hlídka pronásledovala ujíždějící Mercedes až na naše území po tom, co řidič už v Německu odmítl zastavit kontrole a sešlápl plyn.

"Do přeshraničním pronásledováni byly zapojeny mimo jiné i hlídky tachovských policistů, které se vydaly ve směru ujíždějícího vozidla. Auto, které sjelo z dálnice D5, bylo nalezeno odstavené v obci Labuť, přičemž řidič se na místě již nenacházel," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Následně pátrací akce pokračovala. Řidiče se nakonec podařilo vypátrat. "Krátce na to jej tachovští policisté vypátrali a zajistili v lesním porostu poblíž dálnice D5. Jak se ukázalo, vozidlo, se kterým cizinec policistům ujížděl, bylo den před tím odcizené v Německu. Na základě vydaného Evropského zatýkacího rozkazu byl 50letý cizinec zadržen a celá věc byla ohledně vydání osoby podezřelé do SRN následující den předána k dalšímu řízení krajskému státnímu zastupitelství," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT