Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Premiér Petr Nečas podal demisi. S ním padla i vláda!

17.06.2013 18:06     17.06.2013 18:32

Petr Nečas v podvečer přinesl prezidentu Miloši Zemanovi demisi. Teď se bude jednat o novém předsedovi vlády. Vaz Nečasovi nakonec přece jen zlomila aféra Nagyová. Po třech letech skončil na postu šéfa vlády.

Nečas 070910

Kauza okolo šéfky kabinetu premiéra Nagyové má nakonec přece jen dohru i v podobě "padání hlav" přímo ve vládě. Petr Nečas podal v pondělí úderem 18.hodiny demisi a s ním padla i celá vláda. Prezident Zeman si chce pozvat do Lán všechny parlamentní strany a jednat. Bude to ale otázka několika dnů.

Aféra okolo sledování manželky Petra Nečase vrcholnými špičkami vojenského zpravodajství měla v pondělí další dohru celostátního významu. Pter Nečas podal demisi jako předseda vlády přesně tak, jak už v neděli v noci oznámil. S ním padla i vláda. Nečas už po dnešním zasedání grémia ODS skončil také jako šéf ODS a v budoucnu prý chce z politiky úplně odejít. Do té doby bude vykonávat práci řadového poslance. ODS zatím vede Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Občanští demokraté chtějí post premiéra, konkrétní jméno ale zatím neřekli.

Prezident Miloš Zeman demisi Nečase přijal s tím, že jej pověřil vedením vlády až do doby, než bude stanoven nový premiér. S parlamentními stranami se chce prezident sejít nejdřív až v neděli.

Aféra Nagyová dál zaměstnává policii. Probíhají výslechy.

V celém vyšetřování už padla obvinění i uvalení vazby. Dál probíhají výslechy. kromě manželky tehdejšího premiéra měla nechat sledovat Nagyová i dva lidi z Úřadu vlády Jiřího Pertla a Alenu Hegrovou.  Údajně se měla Nagyová bát prozrazení jejího poměru s Petrem Nečasem.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT