QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2025 15:00

Zemřel Jiří Bartoška, bylo mu 78 let

Recept na jednoduchý domácí kynutý knedlík

08.03.2010 13:01

K segedýnskému guláši, ke svíčkové, rajské nebo koprové omáčce a mnoho jiným českým jídlům prostě kynutý knedlík patří. A domácí, ten je prostě nejlepší. Proto pro Vás máme jednoduchý recept.

Ingredience:
850g hrubé mouky
180g žemlí
1-2 žloutky
20g kvasnic
620ml mléka
sůl


Příprava:
Předem si nakrájíme housky na kostičky.
Z části vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek.
Mouku prosejeme, osolíme, přidáme žloutek, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Nakonec vmícháme kostičky housek.
Z těsta tvarujeme podlouhlé šišky, které vkládáme do vroucí a osolené vody. Houskové knedlíky vaříme 20 - 25 minut. Po vyjmutí knedlíky ihned propichujeme vidličkou, aby se nesrazily a nerozvařily.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima