08.05.2025 22:27
Vzpomínková akce v Kyšicích završila oslavy osvobození na Plzeňsku
Přinášíme fotky
08.05.2025 22:27
Přinášíme fotky
08.05.2025 15:00
07.05.2025 12:00 07.05.2025 20:18
K segedýnskému guláši, ke svíčkové, rajské nebo koprové omáčce a mnoho jiným českým jídlům prostě kynutý knedlík patří. A domácí, ten je prostě nejlepší. Proto pro Vás máme jednoduchý recept.
Ingredience:
850g hrubé mouky
180g žemlí
1-2 žloutky
20g kvasnic
620ml mléka
sůl
Příprava:
Předem si nakrájíme housky na kostičky.
Z části vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek.
Mouku prosejeme, osolíme, přidáme žloutek, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Nakonec vmícháme kostičky housek.
Z těsta tvarujeme podlouhlé šišky, které vkládáme do vroucí a osolené vody. Houskové knedlíky vaříme 20 - 25 minut. Po vyjmutí knedlíky ihned propichujeme vidličkou, aby se nesrazily a nerozvařily.