Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bolevák i bazén na Slovanech vzali lidé útokem, MÁME FOTKY!!!

27.07.2013 19:02

Napěchovaný trávník a téměř bez šance na zaparkování, tak to vypadalo v sobotu odpoledne na bazénu v Plzni na Slovanech. Lidé doslova obsadili koupaliště a po zlepšení kvality vody v Boleváku už se koupali i na hrázi.

Bazén v Plzni na Slovanech
Bolevák Bolevák Bolevák Bolevák Bolevák Bolevák Bolevák Bolevák Bolevák Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech Bazén v Plzni na Slovanech

V tropickém počasí, které aktuálně v Plzeňském kraji vládne, jsou koupaliště doslova jako vysvobození. Hodně znát to bylo také během soboty, kdy se teploty odpoledne v Plzni pohybovaly okolo 37 stupňů ve stínu a někde se dostaly i výš. Bazén v Plzni na Slovanech si aktuálně vůbec na počty návštěvníků stěžovat nemůže a lidé už se vrátili i na Bolevák.

Venkovní areál bazénu v Plzni na Slovanech se každý den otevírá už v 6.30 a zavírací dobu má stanovenou na 19.30. V posledních dnech navíc u pokladny přibyly také nové bezpečnostní schránky na doklady, aby je návštěvníci nemuseli nechávat na dece, když se jdou koupat.

"My chodíme jenom sem, zaprvé bydlíme tady vedle v paneláku, ale je to tady dobrý i pro děti," řkla QAPu paní Klára, která vyrazila do areálu se svými dvěma malými syny. Už během dopoledne se u bazénu téměř nedalo zaparkovat a odpoledne se situace ještě vyhrotila. "S tím parkováním je to ale dost bída. My jsme z Doubravky a nechtěl jsem s dětma jet autobusem, ale to parkování je fakt šílený, "svěřil se QAPu jeden z řidičů, který nakonec zaparkoval částečně na chodníku.

Venkovní areál bazénu na Slovanech je kompletně nekuřácký, návštěvníci mají k dispozici občerstvení, krytou terásku s točenou zmrzlinou a děti také několik atrakcí včetně trampolíny. Pro kuřáky funguje takzvaná kuřácká vyhlídka v zadní části areálu.

Po cerkáriích se lidé znovu vrátili k Velkému boleveckému rybníku.

Na první pohled znovu svoji oblíbenost získal také Bolevák. I tam byly během odpoledne hodně velké problémy s parkováním. Po tom, co se v první polovině července objevily cerkárie (více čtěte zde), teď už se lidé nebojí. Hlavně podle výsledků měření i ze zkoumání hygieny a Správy veřejného statku města Plzně se situace zlepšila.  Dokonce i na hrázi, kde byly problémy největší.

"Vůbec nemám strach, přijde mi to tady mnohem lepší než se někde těsnat u bazénu. Nikdy jsem tady problémy z koupání neměla a to sem chodíme léta," prozradila QAPu paní Alena, která na Bolevák dorazila s kamrádkami.

Že lidé z malých larviček, které se můžou zavrtat pod kůži, strach nemají, dosvědčuje i fakt, že v Boleváku už se znovu cachtají také malé děti. Nutno dodat, že za poslední víc jak týden už se neobjevil ani jeden člověk postižený cerkáriovou dermatitidou.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství