19.05.2024 12:30 19.05.2024 16:11
Silné bouřky se ženou do regionu!
V celém Plzeňském kraji platí dnes od 14 do 22 hodin výstraha!
19.05.2024 12:30 19.05.2024 16:11
V celém Plzeňském kraji platí dnes od 14 do 22 hodin výstraha!
19.05.2024 16:02
Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění
15.05.2024 9:54 19.05.2024 10:02
Jak práce ovlivní dopravu? Přinášíme informace.
"Tuto polévku dělá babička, pocházející z Jižních Čech, vždycky na Vánoce. I já, odpůrce rybích polévek, si na ní vždy pochutnám," říká foodblogerka Andrea Motlíková.
Do polévky se nedává kapří vývar, jen obrané maso, jikry nebo mlíčí.
Na přípravu budete potřebovat:
Odřezky z kapra nebo jiné ryby
200 g sušeného hrachu (nejlépe žlutého)
1 mrkev
kus celeru a petržele
1 cibule
kousek másla
zeleninový vývar
sůl
Postup:
Rybu uvaříme v osolené vodě, slijeme (do polévky, tento vývar nepoužijeme) a obereme maso. Hrách uvaříme zvlášť v menším množství vody a rozmixujeme, použijeme k zahuštění polévky.
V jiném hrnci na másle zpěníme cibulku, nahrubo nastrouhanou zeleninu a zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme. Vaříme do měkka, přidáme rozmixovaný hrách, maso z ryby a jikry nebo mlíčí, pokrájené na kousky. Už jen krátce prohřejeme. U nás se podává s opečenými krutony na másle.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.