QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region zasáhl přívalový déšť! Hasiči měli plné ruce práce - FOTKY

20.06.2019 21:11     21.06.2019 8:17

Region ve čtvrtek večer zasáhl přívalový déšť. Hasiči museli během chvíle vyjíždět hned k několika událostem. Problémy byly především v Plzni.

1
112300720_1300720_4300720_3

Zhruba kolem osmé hodiny večer zasáhl Plzeňský kraj přívalový déšť. Problémy způsobil na několika místech. V Plzni měla problémy také MHD, zpoždění nabraly tramvaje i autobusy.

Ve velkém během krátké chvíle zaměstnal prudký déšť a přívalové srážky hasiče v rámci Plzeňského kraje. Kolem deváté hodiny večer bylo v řešeno více jak 20 událostí souběžně.

V Plzni se proudy vody valily ulicemi. Laguna se vytvořila i na Karlovarské pod Rondelem (viz foto). Kvůli povětrnostním podmínkám nabrala zpoždění také MHD. Problémy byly na všech tramvajových linkách, stejně tak měly komplikace autobusy linek číslo 29 a 30 a obdobně na tom byly i trolejbusy linky číslo 16. 

Výjezdy hasičů se týkaly zejména Plzně. Jednalo se hlavně o čerpání vody ze sklepů, výtahových šachet a lagun vytvořených na komunikaci vlivem ucpání kanalizace. "Čerpalo se ze sklepů, z výtahových šachet, lagun z komunikací, docházelo k ucpávání kanálů. Voda se nevyhnula ani Mulačově nemocnici, ani Českému rozhlasu, či různým úřadům a hotelům. Zásahy pokračují i dnes ráno, v souvislosti s tím, jak lidé přicházejí do práce a zjišťují aktuální stav. Jen za včerejšek se v Plzni během dvou hodin vyjelo k 32 událostem spojeným s přívalovým deštěm," řekl k situaci v pátek ráno mluvčí hasičů Petr Poncar.

Počasí zaměstnalo i strážníky. "Večerní přívalový déšť způsobil na řadě míst problémy. V jezero například proměnil na Doubravce křižovatku Jateční Rokycanská, včetně přilehlého podchodu. Do doby, než se podařilo hasičům přebytečnou vodu odčerpat, usměrňovala hlídka strážníků v místě dopravu," doplnila mluvčí strážníků Jan Pužmanová.

FOTO: čtenářka QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24