QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Studentské se protáhne. Potrvá až do léta příštího roku

22.11.2019 9:56

Kompletní rekonstrukce další části Studentské v Plzni bude delší, než se předpokládalo. Podle aktuálních informací má skončit až v létě příštího roku...

1
123

Oprava Studentské ulice v Plzni na Lochotíně v letošním roce pokračuje další etapou. Další fáze rozsáhlé rekonstrukce začala v 1. března, kdy došlo na úplnou uzavírku. Studentská ulice, jejímž hlavním investorem je Ředitelství silnic a dálnic, měla být dokončena v dubnu 2020.

"Bohužel se jako velmi problematický ukázal stav dvou kolektorů (U Remusu a na křižovatce s Gerskou), kvůli kterým musely být zastaveny některé ze zásadních prací na stavbě. Následně muselo proběhnout nové výběrové řízení na opravu těchto kolektorů a musela být zvolena složitější technologie pro vedení kanalizace," informoval první plzeňský obvod.

V současné době to vypadá, že stavba se protáhne až do léta příštího roku. Momentálně je termín dokončení plánován na polovinu července.

3

Opraven má být přibližně kilometrový úsek od Gerské ulice po vjezd k zimnímu stadionu na Košutce. Celá stavba spočívá v úpravě šířkového uspořádání Studentské ulice a navazujících úseků místních komunikací. Má být navýšen počet jízdních pruhů v křižovatce s Gerskou ulicí směrem do centra, budou opraveny stávající zálivy autobusových zastávek včetně vybavení. Ve Studentské ulici vznikne před křižovatkou s Krašovskou ulicí ve směru z centra nový autobusový záliv a podélná parkovací stání ve Žlutické a Krašovské ulici. Dále budou upraveny souběžné chodníky s pruhy pro cyklisty, světelná signalizace, veřejné osvětlení a provedeny sadové úpravy. Součástí akce je také výstavba Boleveckého kanalizačního sběrače, právě při její realizaci došlo ke komplikacím. 

Stavba je celkově rozdělena do pěti etap. Rekonstrukci provádí Ředitelství silnic a dálnic ČR spolu s městem Plzeň a Vodárnou a.s. Cena měla být 195 milionů korun.

FOTO: ÚMO1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24