Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spouští zátahy na silnicích! Trvat budou minimálně tři týdny!

25.06.2014 11:03

Prázdniny na silnicích také v Plzeňském kraji odstartují velkými kontrolami. Speciální kontroly vyhlásilo přímo policejní prezidium a zvýšený dohled zatím potrvá tři týdny! O prázdninách ještě přibývá řidičů pod vlivem, varuje policie!
 

ilustrační foto_QAP foto (21)

Doslova v pohotovosti budou v nsáledujících týdnech dopravní policisté také v Plzeňském kraji. Policejní prezidium vyhlásilo v souvislosti se začátkem prázdnin mimořádnou dopravně bezpečnostní akci, která má zabránit zvýšené nehodvosti. Policie zároveň řidiče varuje před riziky spojenými s cestováním na dovolenou.

Mimořádnou dopravně bezpečnostní akci tentokrát vyhlásilo přímo policejní prezidium. Týká se hlavně víkendového provozu v prvních týdnech prázdnin. "Opatření Policie České republiky spočívají především ve zvýšeném dohledu na bezpečnost silničního provozu v rizikových místech a zatížených komunikacích. Počínaje tímto pátkem startuje na našem území dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na víkendový provoz vyhlášená policejním prezidentem, trvat bude následující tři víkendy. Stranou naší pozornosti nezůstanou ani řidiči autobusové dopravy,“ říká ředitel dopravních policistů Tomáš Lerch.

Únava, alkohol i horko! To jsou hlavní rizika, která hrozí v souvislosti s dopravou o prázdninách...

"Jako výrazné riziko prázdninového provozu chápeme nárůst intenzity dopravy na dopravně významných silničních tazích, zvýšený pohyb cyklistů a chodců v silničním provozu a v neposlední řadě také vysoké denní teploty,“ uvedl Tomáš Lerch.

Podle policie jsou hlavními riziky především únava, nesoustředěnost, nevěnování se řízení vozidla a v prázdninovém období také ve větší míře konzumace alkoholu a jiných návykových látek, která je často spojena s účastí na společensko-kulturních akcích. Alkohol se mimo jiné v regionu v posledních dnech podepsal na nejspíš největší tragédi poslední doby. Opilý řidič v sobotu ve Kdyni usmrtil dva cyklisty.

V souvislosti s cestováním na dovolenou doporučují policisté především odpočinek a dobré plánování. "Doporučení řidičům pak vychází z apelu na zodpovědné chování každého z nás, tedy usedat za volant odpočatý, seznámit se s plánovanou trasu, vyrazit s časovým předstihem a při první známce únavy zastavit na vhodném místě k odpočinku," zní oficiální doporučení Policie České republiky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství