QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rezervace na noční prohlídky depa na Slovanech jsou spuštěné. Neváhejte!

19.11.2018 12:54

Dopravní podniky spustily rezervace na noční prohlídky tramvajového depa v Plzni na Slovanech, které čeká rekonstrukce. Očekává se velký zájem, termíny se nejspíš brzy zaplní.

DSC_0257

Vozovna se otevře v noci z 27. na 28. listopadu a z 29. na 30. listopadu, vždy od 00:00 a 0:30 hodin. Rezervece je dostupná zde. Celkem jde v současné době o čtyři termíny.

"Možnost rezervace je ode dneška. Kapacita pro jeden termín tak, aby měla prohlídka smysl, je kolem patnácti osob. To znamená, že v současné době jsou místa pro zhruba šedesát lidí. Nicméně v případě extrémně rychlého naplnění termínů, případně dalšího velkého zájmu ze stran cestujících, bychom nejspíš přidali některé další prohlídky," říká mluvčí dopravních podniků René Vávro.

Proč se dopravní podniky rozhodly zrovna pro noční prohlídky? "Protože až po ukončení tramvajového provozu uvidíte jeden z hlavních problémů – nedostatečnou odstavnou kapacitu depa. Projdete také jednotlivými halami, nahlídnete do zázemí zaměstnanců a uslyšíte, s jakými změnami rekonstrukce počítá," uvádí PMDP.

Na začátku příštího roku se chystá také beseda ohledně samotné rekonstrukce. Vozovna na Slovanech funguje od roku 1943. její kompletní rekonstrukce má začít v roce 2020 a hotovo by mělo být o dva roky později. Další podrobnosti k přestavbě najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24