Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Město Domažlice chystá výsadbu více než pěti set stromů

02.04.2024 8:37

Za každý pokácený strom v katastru města se vysází minimálně jeden nový, zní z domažlické radnice.

kácení Javorů_0224_město Domažlice

„Na konci vegetačního období dochází ke kácení stromů, které jsou nevhodně vysázeny, jsou rizikové z bezpečnostních důvodů nebo brání realizaci investičních akcí. To je příklad plochy v Benešově ulici, kde došlo k pokácení bříz a ovocných stromů na místě, kam bude rozšířen Domov se zvláštním režimem," uvedl domažlický starosta Stanislav Antoš.

Město má v plánu vysázet nové stromy. „Za každý pokácený strom v katastru města se vysází minimálně jeden nový," zdůraznil starosta. V případě areálu domova se tamní nová výsadba vyrovná pokáceným kusům.

Další stromy budou zasazeny v jiných částech města. „Město dostalo v souvislosti s chystanou modernizací železniční tratě Plzeň - Domažlice (3. etapa) nabídku od Správy železnic stanovit místa, kde bude vysázena náhradní zeleň. Vyjádřila se k ní komise pro životní prostředí, která s počtem vysazovaných stromů jednoznačně souhlasí," řekl starosta Domažlic.

V katastru Domažlic a Havlovic bylo pokáceno 460 stromů. Nově jich bude dle vedení města vysazeno 557, nejvíce na bývalém vojenském cvičišti, dále na sídlištích Kozinovo Pole, Kavkaz, Palackého, Korea, v aleji na Vavřineček a dalších místech.

Foto ilustrační město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT