Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Prodavačku zmátl tak, že mu vrátila o 6 tisíc navíc

20.12.2012 14:02

Vychytralé manévry s penězi při rozměňování velkých bankovek za drobné, skončily tento týden několikatisícovou krádeží. Prodavačkám až zpětně došlo, že byly okradené.

Případy, kdy zákazník použil záminku rozměnění peněz ke krádeži, se tento týden přihodily minimálně dva – v obchodním centru na Borských polích a na Slovanech v Plzni.

„První případ se stal v obchodním centru na Borských polích v Plzni, kdy v odpoledních hodinách vstoupil do obchodu s hračkami muž, který si zakoupil věc v hodnotě 50 korun. Zaplatil za ni 5tisícovou bankovkou a vrácené peníze si uschoval. Ihned poté se zaměstnankyně zeptal, zda nechce rozměnit 12 kusů bankovek v nominální hodnotě 500 korun za 6 bankovek v hodnotě tisíc korun. Prodavačka mu finanční hotovost vyměnila a ihned na to se muž znovu dotázal, zda nechce rozměnit další peníze, na což žena již nepřistoupila. Zákazník nakonec požadoval vrátit bankovky v hodnotě 500 korun, a tak ještě jednou došlo ke směně peněz,“ vypráví mluvčí KŘP Plzeňského kraje Martina Korandová.

Když muž odešel, zjistila prodavačka, že jí 6 tisíc v kase chybí. Obdobně probíhal i druhý případ na Slovanech.

„Kolem čtvrté hodiny odpoledne vešli do obchodu dva muži. Jeden z nich si vybral slánku za necelých 400 korun a prodavačce podal 5tisícovou bankovku. Žena mu vrátila zbytek peněž a muž ji rovnou požádal o rozměnění několika větších bankovek. Když zákazníci odešli, pracovnice zjistila, že jí v tržbě chybí 3 tisíce korun,“ říká Korandová

Obchodníci by proto měli být obezřetnější, na podobné směny nepřistupovat a svoji pokladnu mít neustále na očích.

foto : Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT