QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Psy narkomanů venčily malé děti. Strážníci věc předali sociálce

20.10.2015 7:03

Strážníci v Plzni řešili další případ spojený s bezdomovci v ulicích. U centra pro narkomany našli dvě děti v pochybné společnosti. Matka skončila na policii. 

FOTO_Městská policie Plzeň (1)

Další případ spojený s bezdomovci a narkomany řešili strážníci v centru Plzně. U centra pro narkomany v Husově ulici se potulovaly dvě děti. Jejich matka přitom právě "využívala" služeb zařízení pro závislé. Celou věcí se bude zabývat i sociálka, matku z centra přepravili strážníci na policii.

Vše odstartovalo běžnou dopolední hlídkou ze strany strážníků v Husově ulici nedaleko centra Point 14. "Strážníci spatřili malé dítě ve věku 10 let vedoucí dva psy na vodítku. Majitelé psů jsou dle místní a osobní znalosti známy jako osoby asociální, pohybující se ve skupině bezdomovců a narkomanů. Po dotazu, kde se nachází její matka, nebyla dívka schopná odpovědět," popsala Andrea Vlčková, metodik prevence kriminality městské policie.

Na místo v tu chvíli dorazila i vedoucí centra s tím, že matka dívenky je v zařízení. Během chvilky ovšem strážníci nedaleko našli další dítě. "Strážníci spatřili u podchodu ČNB asociální osobu, která měla mezi psy další dítě ve věku 6 let. Během kontroly strážníci zjistili, že obě tyto děti patří výše uvedené ženě. Pro podezření z přestupku na úseku školství a výchovy mládeže, kterého se dopustí ten, kdo zanedbá péči o povinnou školní docházku dítěte, strážník vyzval matku k prokázání totožnosti a požádal ji o vysvětlení," pokračuje Andrea Vlčková.

Matka dětí se nicméně k věci odmítla vyjádřit a vzhledem k tomu, že ani neprokázala totožnost, předvedli ji strážníci i s dětmi na policii. Celou věc následně předali na sociálku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24