Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Centrum Plzně zažilo další razii, tentokrát i kvůli zákazu kouření - FOTKY

03.06.2017 2:19

Centrum Plzně má za sebou další policejní „šťáru“. Kontroly se týkaly i situace v souvislosti s "protikuřáckým zákonem". Dorazil také ministr vnitra.

foto-qap-cz (14)
foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (48)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (47)foto-qap-cz (32)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (44)foto-qap-cz (40)foto-qap-cz (46)

Policejní kontroly na Americké v Plzni jsou poměrně častým jevem. Policejní hlídky jsou na jedné z nejrušnějších ulic Plzně plné barů a podniků k vidění v podstatě neustále. V noci na sobotu ovšem proběhla další speciální akce.

Opatření se po zhruba čtvrt roce opět zúčastnil i ministr vnitra Milan Chovanec, hejtman kraje Josef Bernard, primátor města Martin Zrzavecký a starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer. Také tentokrát se policisté zaměřili na kontrolu dodržování veřejného pořádku.

Jedním z cílů bylo nicméně zmonitorovat situaci také v souvislosti s novým "protikuřáckým zákonem". Ten nabyl platnost v tomto týdnu a mnoho měst v regionu se obává problémů v okolí nejrůznějších barů a podniků. Zákon totiž vyhání kuřáky na ulice. Konkrétně na Americké v Plzni by to mohl být problém. S blížícím se létem navíc obavy narůstají. Ukázalo se, že v centru bude rizikových lokalit nejspíš víc. Hodně rušno bylo jak pod Velkým divadlem, tak v Prešovské ulici (viz fotogalerie).

Kromě monitoringu situace v souvislosti s protikuřáckým zákonem policisté dohlíželi na dodržování veřejného pořádku, zaměřili se i na kolntroly cizinců a další záležitosti. V terénu byl také psovod. "Policisté zkontrolovali 63 osob, z toho bylo 9 cizinců, a desítku motorových vozidel.  Během akce nedošlo k vážnému narušení veřejného pořádku," shrnula výsledky mluvčí policie Martina Korandová.

Situace na Americké a v okolí se dočkala zvýšení policejní pozornosti už před několika měsíci kvůli vzrůstajícímu počtu incidentů a konfliktů. Za účasti ministra vnitra proběhla mimořádná akce na Americké už na začátku března, podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství