Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dramatická honička z Prahy až do Plzně! Podívejte se na fotky a VIDEO z kamer!!

13.01.2014 18:26

Policie zveřejnila kamerové záznamy z honičky, při které řidič nezastavil auto u Úřadu vlády a policejní vozy ho pronásledovaly až do Plzně. Muži zákona mladíka postřelili a on teď leží na jednotce intenzivní péče.

honička_PRAHA_CHOTKOVY SADY
honička_PRAHAhonička_PRAHA_BUBENSKE NABREZIhonička_PRAHA_CHOTKOVY SADYhonička_PRAHA_MARIÁNSKÉ HRADBYhonička_PRAHA_POHOŘELEC

V kauze policejní honičky, která se v sobotu odehrála na plzeňské dálnici D5 a pokračovala až k Fakultní nemocnici v Plzni na Lochotíně, se začíná pomalu vyjasňovat. Jak jsme vás o víkendu informovali (zde), mladík se chvílemi řítil až dvousetkilometrovou rychlostí. 

Policie zveřejnila kamerové záznamy ujíždějícího řidiče, který odmítl zastavit auto u Úřadu vlády v Praze a několik policejních vozů ho pronásledovalo až do Plzně.

Ze záznamů městských kamer je zřejmé, že řidič mazdy s lucemburskou značkou hned na úvod honičky projel křižovatku na červenou a odbočil vlevo, kde ohrozil tramvaj. Jak se ukázalo, 27letý řidič, který nemá ani řidičák, pak ujížděl přes Ortenovo náměstí, Bubenské nábřeží, Chotkovy sady, Pohořelec a Vypich směrem na dálnici D5 až do Plzně.

Honička jak z Kobry 11, místo dopadení - Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín! Policisté během pronásledování několikrát stříleli a na celou akci "dohlížel" i vrtulník. Ukázalo se, že mladík místy ujížděl rychlostí přes 200 km/h a způsobil i nehodu dvou policejních aut. Za to může strávit až osm let za mřížemi. Dopaden byl v Plzni u nemocnice na Lochotíně, kde byl rovnou i se střelným poraněním na krku předán do péče lékařů, momentálně leží mimo ohrožení života na jednotce intenzivní péče.

Agresivní řidič nemá řidičák a jeho kriminální minulost je pestrá - trestní rejstřík obsahuje 19 záznamů souvisejících s majetkovou a drogovou kriminalitou. V autě vezl tři krabice léků a varné sklo.

Není divu, že se objevily spekulace, že ve vozidle přepravoval věci určené k výrobě drog. ,,K této skutečnosti můžeme konstatovat pouze to, že v Mazdě policisté zajistili celkem tři krabice plné léků a blíže nespecifikované varné sklo. Tyto věci budou samozřejmě podrobeny znaleckému zkoumání," potvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení hned pro tři trestné činy, a to obecné ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za tyto delikty hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let," doplnil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Fotografie ze zatčení u FN v Plzni najdete zde.

Zdroj foto a video: www.policie.cz


SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství