Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Vítání ptačího zpěvu

16.05.2011 7:31

V sobotu 14. května se v Plzni uskutečnila již tradiční akce Vítání ptačího zpěvu v Plzni, kterou pořádá Západočeská pobočka České společnosti ornitologické ve spolupráci se Záchrannou stanicí živočichů Plzeň (DES OP).

Na vítání ptačího zpěvu pozvali v sobotu 14. května pracovníci Západočeské pobočky České společnosti ornitologické ve spolupráci se Záchrannou stanicí živočichů Plzeň (DES OP) širokou veřejnost.

Vycházku, která vedla soustavou boleveckých rybníků, přes Bílou Horu a končila na Záchranné stanici živočichů Plzeň, měl na starosti ornitolog Lubomír Volter. "Začali jsme v 6 hodin ráno na konečné stanici tramvaje č. 4 na Bolevci a vycházky se zúčastnilo 21 osob včetně několika dětí," uvedl Lubomír Volter s tím, že celkem bylo pozorováno či slyšeno 34 ptačích druhů. "Na trase bylo připraveno též stanoviště u Pecihrádku, kde od 7 do 11 hodin probíhaly ukázky odchytu a kroužkování volně žijícího ptactva pod vedením ornitologa Miloše Paiskera. Okroužkováni zde byli čtyři jedinci pěnice slavíkové, pěnice černohlavá, červenka obecná a krutihlav obecný. Akce pak byla zakončena na Záchranné stanici živočichů v Plzni, kde Karel Makoň, předseda DES OP, zajistil odborný výklad a prezentoval současné pacienty."

Na závěr celé akce si účastníci měli možnost opéci špekáčky a popovídat si.

Foto: Karel Makoň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT