Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Bilance víkendových nehod děsí! Čtyři řidiči pod vlivem, celkem čtrnáct zraněných

25.08.2014 13:02

Od pátku do neděle se na silnicích zranilo celkem čtrnáct lidí. Statistika je o to horší, že se pod nehodami opět podepsal alkohol. Za volantem nechyběli "rekordmani": na Klatovsku měl řidič skoro 3 a půl promile!
 

Policejní kontroly znovu obsadily silnice.

Alkohol se opět zapsal do víkendových dopravních statistik a čísla opět nepředstavují žádné pěkné čtení. U celkem čtyř nehod, které se odehrály o víkendu, byl u řidičů odhalený alkohol. Opilí řidiči skončili i několikrát v sítí kontrol, které od pátku obsadily silnice.

Nejspíš nejhorší následky měla nehoda, ke které došlo v sobotu pozdě večer u Velkého boleveckého rybníka v Plzni. A právě i tam byl následně dechovou zkouškou u jednoho z řidičů odhalený alkohol. Podrobnosti k nehodě, při níž došlo ke zranění několika lidí, se dočtete zde.

Celková čísla od pátku ale nejsou o moc radostnější. U celkem čtyř nehod policisté u řidičů zjistili přítomnost alkoholu a celkem si zranění vyžádala ošetření ve čtrnácti případech. Jednou z nejčastějších příčin víkendových bouraček byla navíc opět příliš vysoká rychlost. Ani škody tentokrát nejsou nijak zanedbatelné, protože celkově překročily od pátku 800 tisíc.

Kontroly odhalily hned několik opilých řidičů...

Od pátku byly v akci opět policejní hlídky a zaměřily se znovu především na alkohol. Policisté ale odhalili opilé šoféry i mimo speciálně vyhlášenou dopravně bezpečnostní akci. Nejspíš rekordmanem se stal 55letý řidič v Kolinci na Klatovsku, který v pátek večer nadýchal neuvěřitelnou hodnotu. "Muž při kontrole nepředložil řidičský průkaz ani doklady od vozidla jen občanský průkaz. Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že řídil pod vlivem alkoholu, kdy přístroj naměřil s 3,38 a opakovaně 3,41 promile. Dalším šetřením bylo zjištěno, že státní poznávací značky umístěné na vozidle jsou přiděleny jinému vozidlu. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici k lékařskému vyšetření a odběru krve a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," popsala případ mluvčí policie Dana Ladmanová.

Už několik hodin předtím přitom policisté kontrolovali v Rabí motorkáře, který nadýchal skoro dvě promile. S odchytem opilce za volantem si v neděli nad ránem udělali "čárku" i policisté na Domažlicku. "Policisté obvodního oddělení Horšovský Týn zastavili a kontrolovali 56letého řidiče. Na jejich výzvu se dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. První odborné měření ukázalo pozitivní výsledek 2,35 promile alkoholu v krvi. Opakované měření bylo s výsledkem 2,30 promile alkoholu v krvi," doplnila mluvčí policie Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte