Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V centru Plzně už se dláždí! Další opravy se rozjedou příští týden, AKTUÁLNÍ FOTKY

02.09.2014 13:04

Na náměstí Republiky před radnicí i v Dominikánské ulici už jdou práce do finále. Dláždí se naplno, aby se obě lokality po víkendu otevřely. Podívejte se na aktuální fotky!

Náměstí Republiky_QAP_foto (5)
Dominikánská ulice_QAP_fotoDominikánská ulice_QAP_foto (2)Dominikánská ulice_QAP_foto (3)Dominikánská ulice_QAP_foto (4)Dominikánská ulice_QAP_foto (5)Dominikánská ulice_QAP_foto (6)Dominikánská ulice_QAP_foto (7)Dominikánská ulice_QAP_foto (8)Dominikánská ulice_QAP_foto (9)Náměstí Republiky_QAP_fotoNáměstí Republiky_QAP_foto (2)Náměstí Republiky_QAP_foto (3)Náměstí Republiky_QAP_foto (4)Náměstí Republiky_QAP_foto (5)Náměstí Republiky_QAP_foto (6)Náměstí Republiky_QAP_foto (7)Náměstí Republiky_QAP_foto (8)

Rozsáhlé rekonstrukce v centru Plzně už jdou alespoň z části do finiše. Do závěru se dostávají opravy v Dominikánské ulici a také na náměstí Republiky před radnicí. Tam by se doprava měla vrátit už v pondělí 8. září. Naopak po víkendu vypuknou práce na dalších dvou místech.

Po Solní ulici, ve které už jsou položené nové koleje, jdou do závěrečné fáze práce i na dalších dvou místech v centru města. "Dláždí už se teď před radnicí a také v Dominikánské ulici. Obě místa se pro dopravu otevřou od pondělí 8. září. V Dominikánské ulici se pak bude ještě pokračovat na úpravách chodníků, ale průjezdná už bude," potvrdil QAPu projektant Václav Lacyk.

Po víkendu už by měla být opět po zhruba dvou týdnech otevřená také křižovatka Riegrovy ulice a Sedláčkovy, kde se momentálně pracuje v rámci přestavby Riegrovy ulice na pěší zónu. "Ta křižovatka se také v pondělí otevře. Ještě tento týden se tam bude pracovat. U samotné Riegrovy ulice je stále zájem dokončit to ještě do konce roku. Termín je ale až beřezn. Pokud by ale listopad nepřinesl nějaké extrémně špatné počasí, mohlo by se to do konce roku stihnout," dodává Václav Lacyk.

Kopat se začne na křižovatce Pražská Rooseveltova a v sadech Pětatřicátníků. Práce potrvají zhruba měsíc...

Od pondělí se zároveň práce ale přesunou na jiná místa. Například na náměstí se od radnice posunou jen o kousek níž. "Začne se dělat křižovatka náměstí Republiky - Pražská - Rooseveltova. Před radnici už se ale bude dát zajet. Zároveň se začne dělat v sadech Pětatřicátníků před právnickou fakultou v úseku mezi ulicemi Prešovská a Riegrova," vypočítává další postup Václav Lacyk s tím, že práce na křižovatce u Rooseveltovy ulice by měly skončit 21. září, v sadech se bude pracovat zhruba měsíc.

Během října už by měla být hotová také Pražská ulice. "Tam je termín 26. října, kdy bude otevřená. Naopak ty práce U Zvonu a divadelní terasy budou pokračovat až do jara příštího roku," shnruje aktuální výhledy projektant.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte