QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rodičky už mohou od 9. listopadu opět využívat porodnici ve Stodu

05.11.2020 11:12

Gynekologicko-porodnické oddělení Stodské nemocnice obnoví v pondělí po krátkodobém uzavření provoz porodnice. Těhotné ženy začne přijímat k porodům opět 9. listopadu v šest hodin ráno.

Stodská nemocnice

Péči a zdravotnické služby bude porodnice poskytovat v plném rozsahu jako před omezením. Stejně tak i gynekologická část celého oddělení, která je ale k dispozici pro akutní pacienty po celou dobu. Při porodech bude standardně umožněna přítomnost otce.

Gynekologicko-porodnické oddělení vč. porodních boxů a gynekologických sálů bude izolované od zbytku nemocnice.

Porodnice byla uzavřena 20. října kvůli nepříznivé epidemiologické situaci na jižním Plzeňsku a Tachovsku. Nemocnice kvůli ní musela ve velmi krátké době připravit dostatečné kapacity pro pacienty s onemocněním covid-19. Vyčlenila pro ně část interního oddělení. Neinfekční interní pacienty pak bylo nutné přesunout právě do novorozenecké části gynekologicko-porodnického oddělení.

„V dané době to byla jediná možnost, jak se ze dne na den připravit na očekávaný nápor covidových pacientů. Ten jsme naštěstí zvládli. Nyní se situace stabilizuje a navíc jsme pro ně v těch několika dnech vybudovali novou stanici s 15 lůžky. Provoz gynekologicko-porodnického oddělení se tak vrátí do běžného režimu,“ říká ředitel nemocnice Miroslav Zábranský s tím, že po celou dobu omezení bylo pro všechny v nemocnici znovuotevření porodnice stěžejním tématem.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24