Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na víkend 23. a 24. srpna

21.08.2014 15:02

Nevíte, kam vyrazit o víkendu za zábavou? Můžete zajet na pouť, na pivní slavnosti nebo třeba na sportovní odpoledne. Podívejte se na tipy na víkendové akce...

IN PILSEN FEST 2013 (21)

Sobota 23. srpna:

Na pouť můžete vyrazit do Nové Vsi u Dobřan na jižním Plzeňsku.

Tradiční Pivní slavnosti se chystají v Chodové Plané v pivovaru Chodovar. Připravený bude bohatý program, spousta piva a opět bude jezdit i Chodovar Expres, který vás zaveze z Plzně až do Chodové Plané. Podrobnsoti najdete zde.

Slavit se bude i v Liblíně na Rokycansku. Připravené budou Liblínské slavnosti, na kterých nebudou chybět atrakce pro děti, hudební doprovod, bude slavnostně otevírat opravené jezdírko a vystoupí dokonce Helena Vondráčková. Více zde.

Zasportovat si můžete na hřišti TJ Sokolo Šťáhlavice. Tam pro změnu proběhne 31. ročník triatlonu a ocelového muže Šťáhlavice.

Březín na Plzeňsku od ranních hodin ožije Bartolomějskou poutí. Vystoupí mimo jiné Plzeňští heligonkáři, k vidění budou šermířská vystoupení, děti si užijí řadu atrakcí a také představení v indiánském stylu včetně indiánských koní.

Chcete si užít legraci,  šermíře, divadlo, putování farmou plnou zvířat, dobré jídlo a další překvapení? Tak navštivte v sobotu tradiční akci Válení balíků na zámeckém statku v Ujezdu nade Mží.

Radyně u Starého Plzence zve na adrenalin! Pod akcí "Radyně na laně" se skrývá odpoledne plné zábavy a netradičních outdoorových soutěží, ve kterých budou moci prověřit své síly jak velcí, tak malí návštěvníci akce. Vstupné 100 a 60 korun platí po dobu konání akce i pro prohlídku hradu Radyně.

V Plzni v Bolevci probíhá už od pátku Šídlovák oupn ér. Kromě koncertů se můžete těšit i na divadlo a další program. Veškeré podrobnosti najdete na Facebooku Festival Šídlovák oupn ér.

V Klatovech u kostela sv. Vavřince před Dominikánským klášterem proběhnou od 8:00 do 13:00 hodin farmářské trhy.

Na farmářské dobroty můžete zajít i v Sušici na náměstí od 8:00 do 13:00. Tentokrát se soutěží " O nejlepší chuťovku k pivu" a hrát k tomu bude Solovačka.

Neděle 24. srpna:

V Plzni Božkově se bude slavnostně otevírat nová lávka pro pěši i cyklisty a cyklostezka. Odpoledne bude nabité sportovními ukázkami, na večer se chystají kapely a také ohńostroj i s hasičskou fontánou. Podrobnosti najdete zde.

Měšťanská beseda v Plzni uvádí pohádku Uličnice opice. Pohádka o dvou opicích začíéná ve 14:30 a spoustě zvířátek nám ukáže, jaká dobrodružství společně zažívají.

V Holýšově v Domě dějin Holýšovska probíhá Výstava hraček z první republiky.

Oživená prohlídka města Plzně začíná v 15 hodin před katedrálou svatého Bartoloměje. Městem vás provedou třeba Albrecht z Valdštejna a další. Vstupné je pro děti 130 a pro dospělé 200 korun.

Na stadionu v Sušici se koná Oblastní mistrovství Plzeňského a Karlovarského kraje družstev mužů v atletice. Akce startuje v 10 dopoledne. 

Pokračujd Léto na Mouřenci v Anníně. Tentokrát vystoupí skupina Pokus. Vstupné dobrovolné, více info na www.pratelemourence.cz.

Po oba víkendové dny můžete také vyrazit v Plzni do ZOO nebo do Techmania Science Centra i Planetária. Pokud byste raději zašli na film, tak aktuální program kin najdete zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT