Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dálnici u Valíku zalila nafta! Hasiči museli dálnici uzavřít, FOTO

03.04.2015 8:53     03.04.2015 9:10

Proražená nádrž kamionu stojí za noční uzavírkou dálnice D5 u Valíku u Plzně. Na dálnici vytekla zhruba stovka litrů nafty. Další nehoda kamionu pak zkomplikovala ráno provoz na Tachovsku, řidič nadýchal víc 1 promile.

2.4.2015 DN NA Valík

Dálnici D5 v noci na pátek uzavřela havárie kamionu u Valíku u Plzně. Z proražené nádrže na dálnici vyteklo sto litrů nafty, kterou museli hasiči odklízet a dálnice se tak musela uzavřít. V pátek ráno pak zkomplikovala provoz na dálnici nehoda u Nové Hospody na Tachovsku.

K havárii kamionu vyjížděli hasiči ve čtvrtek krátce před půlnocí. "Plzeňské jednotky HZS z Košutky a ze Slovan vyslalo operační středisko na dálnici D5 ve směru na Prahu za tunel Valík k odstavenému kamionu s proraženou nádrží. Z nádrže na silnici vyteklo zhruba 100 litrů nafty (pozn.red.: viz foto). Hasiči utěsnili proraženou nádrž a přečerpali zhruba 150 litrů nafty do připravených barelů. Druhá nádrž nebyla poškozena," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Kvůli odstraňování následků musela být dálnice dokonce uzavřená. "Hasiči pomocí sorbentu zachytili veškerou uniklou naftu. Na nezbytně dlouhou dobu hasiči uravřeli dálnici ve směru na Prahu. Po zhruba deseti minutách byl zprovozněn levý jízdní pruh, vozidla musela okolo místa nehody projíždět se zvýšenou opatrností," doplnila mluvčí hasičů.

Nehoda kamionu zkomplikovala provoz na dálnici D5 i v pátek ráno, tentokrát na Tachovsku a na vině byl opilý řidič. Zhruba na úrovni Nové Hospody havaroval kamion s osobním autem. Osobní auto pak několik hodin zůstalo odstavené ve stoupacím pruhu. "K nehodě došlo kolem 5. hodiny ráno. Osobní vozidlo zůstalo kvůli poruše stát v pravém jízdním pruhu. Následně do něj narazil za ním jedoucí kamion. Dechová zkouška u řidiče kamionu byla pozitivní. Řidič nadýchal víc jak 1 promile," popsala mluvčí policie Jana Tomková. 

V pravém pruhu tak zůstalo nejen osobní auto, ale i kamion. Řidiče totiž musel přijet vystřídat jeho kolega. "Policie případ nadále šetření pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnila mluvčí policie.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT