QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rybáři bojují s pytláky. Policisty uvidíme u vody častěji

07.05.2019 19:20

V poslední době přibývá případů, kdy na rybnících nebo vodních tocích pytlačí cizinci. Policie a rybářská stráž proto vyrážejí na společné kontroly.

1

Velká akce zaměřená na pytláky se v těchto dnech uskutečnila na Domažlicku. Policisté a členové rybářské stráže z Domažlic vyrazili na kontroly rybářů k rybníkům Panská hráz u Klenčí pod Čerchovem, Podhájí u Horšovského Týna, Bílka u Kouta na Šumavě, Pickrov u Nevolic a také na potoce Zubřina a Starém potoce.

Tentokrát hlídky neodhalily žádné zásadní problémy. "Šlo spíše o drobné nedostatky jako například nepořádek na lovném místě nebo špatně vypisovaná evidence docházek,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

"V poslední době se množí případy neoprávněného lovu ryb cizími státními příslušníky, z toho důvodu budou kontroly nadále pokračovat,“ dodává Lukáš Kalous, hospodář místní organizace Českého rybářského svazu v Domažlicích.

"Všechny zjištěné nedostatky byly vyřešeny na místě domluvou. Policisté také upozorňovali na přestupky v dopravě, kdy rybáři musejí dodržovat pravidla a respektovat dopravní značky v okolí rybníků či dodržovat zákaz požívání alkoholických nápojů před jízdou,“ uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24