QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda na Rallye Šumava! Navigátorka české posádky zemřela v nemocnici

20.04.2024 15:20     20.04.2024 17:14

Už druhá nehoda se stala na právě probíhajícím automobilovém závodě Rallye Šumava Klatovy. I tentokrát musel zasahovat vrtulník. Žena ale bohužel po převozu v nemocnici zemřela. 

Vrtulník

V pátek došlo k vážné nehodě na rallye, při které se zranila rakouská posádka. Více jsme psali ZDE.

V sobotu po poledni se stala další vážná nehoda. "Dnes v půl jedné bohužel na Rallye Šumava došlo v rámci rychlostní zkoušky k další dopravní nehodě. U obce Strážov český řidič narozený v roce 1979 s vozidlem Subaru Impreza z dosud přesně nezjištěných příčin vylétl s vozidlem mimo trať do pole, kde s ním havaroval," uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan. 

Vážně zraněná byla tentokrát navigátorka. "Ve voze s ním jako spolujezdkyně jela žena ročník narození 1983. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, ale byl u něj nařízen i odběr krve v nemocnici. Dále se nehodou budou zabývat kriminalisté z územního odboru Klatovy," doplnil k nehodě mluvčí policie.

"Žena utrpěla velmi vážná zranění, v bezvědomí se zajištěnými dýchacími cestami po resuscitaci, byla transportována cestou LZS na Emergency FN Plzeň Lochotín," uvedla mluvčí záchranné služby.

Po převozu do nemocnice ale přišly ty nejhorší zprávy. "Žena bohužel i přes veškerou snahu lékařů svým zraněním v nemocnici podlehla," uvedl mluvčí policie.

Jak uvedli pořadatelé rallye, jednalo se o posádku číslo 55 (Jaroslav Krejčík, Alena Krejčíková).

"Při prvním průjezdu RZ1 Janovická došlo k nehodě posádky startovní číslo 55. Ke zraněnému členu posádky byla přivolána záchranná služba a následná přeprava vrtulníkem do nemocnice. Chtěli bychom apelovat na všechny diváky u tratí, aby důsledně dodržovali všechny pokyny pořadatelů. Podmínky na rychlostních zkouškách jsou obtížné," uvedli pořadatelé závodu.

Pořadatelé nyní zvažují, jaký bude další průběh závodu.

"Vedení Rallye Šumava Klatovy s politováním oznamuje, že spolujezdkyně posádky SČ 55 přes veškerou snahu lékařů zemřela na následky těžké nehody po transportu do plzeňské fakultní nemocnice. V souvislosti s nastalou situací proběhne večerní setkání s posádkami, na kterém bude rozhodnuto o dalším průběhu soutěže. Všechny organizátory nastalá situace velice zasáhla a vyjadřují hlubokou soustrast všem pozůstalým."

Rallye byla po dohodě nakonec ukončena. Více ZDE.

 

 

 

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT