QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S jednodenní jízdenkou můžete cestovat po celém Plzeňském kraji

02.07.2019 7:01

S jednodenní jízdenkou "Turista Plzeňskem" můžete cestovat po celém Plzeňském kraji. Nově je možné si ji nechat nahrát přímo na Plzeňskou kartu.

foto-qap-cz (12)

Jednodenní jízdenka "Turista Plzeňskem" byla dosud k mání jen v tištěné podobě. Nově si ji ale mohou nechat zájemci nahrát přímo na Plzeňskou kartu. 

"Ve spolupráci s Plzeňským organizátorem veřejné dopravy (POVED) jsme pro vás připravili novinku – jednodenní jízdenku Turista Plzeňskem na Plzeňské kartě, díky které můžete za 150 Kč jezdit celý den neomezeně v plzeňské MHD (vnitřní zóna 001) a ve většině vlakových a autobusových spojů v celém Plzeňském kraji," informovaly dopravní podniky.

Jízdenku je možné na Plzeňskou kartu nabít v Zákaznických centrech PMDP (Denisovo náb. 12, Klatovská třída 12), na bankomatech České spořitelny nebo v e-shopu Plzeňské karty. 

Využití jízdenky v Plzeňském kraji:

  • Ve všech osobních a spěšných vlacích a ve vybraných rychlících (Plzeň – Blatno u Jesenice, Kařez – Železná ruda/Alžbětín, Plzeň – Strakonice, Plzeň – Mariánské Lázně (s výjimkou vlaků IC)
  • Ve většině autobusů v celém obvodu IDP (seznam linek zde - platí na linkách, na kterých jsou uznávány slevy Plzeňského kraje)
  • Platnost jízdenky je omezena na 1 kalendářní den (od 0:00 do 23:59), termín užití lze navolit libovolně s předstihem až 100 dní

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24