Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Vánoční výzdoba mizí z ulic, odstrojování stromku na náměstí potrvá tři dny

13.01.2022 17:34

V tomto týdnu začalo odstraňování vánoční výzdoby z ulic, parků a veřejných prostranství v Plzni. V pondělí 17. ledna se pracovníci vrhnou i na likvidaci vánočního stromečku na náměstí Republiky.

vanocni vyzdoba plzen foto Milan Svoboda (3)

Vánoční výzdobu města, hlavně jeho centra, a také vánoční strom na náměstí Republiky zajišťuje příspěvková organizace Správa veřejného statku města Plzně. "Vzhledem k tomu, že vánoční výzdoba se připojuje na sloupy veřejného osvětlení, které smluvně provozují Plzeňské městské dopravní podniky, samotnou instalaci i odinstalování světelné výzdoby zajišťuje pro město dopravní podnik," uvedla mluvčí Magistrátu města Plzně Eva Barborková.

Celý proces odzdobování vánoční výzdoby po městě trvá víc jak týden. Pracovníci některé činnosti nechávají až na víkend. „Výzdobu na hlavních třídách budeme snímat během víkendu 15. a 16. ledna, aby práce nenarušily provoz na komunikacích. Vánoční jedle na náměstí Republiky naposled zasvítí v noci z neděle na pondělí, poté začne její odstrojování,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

 

Foto: Milan Svoboda

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství