QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šachisté z Radobyčic přivezli dvě bronzové medaile z mistrovství EU

20.09.2021 10:18

Ve dnech 13. až 22. srpna se konalo Mistrovství EU v šachu, na kterém Adéla Janoušková získala krásné třetí místo. Mistrovství světa bylo zrušeno a Mistrovství Evropy se bude hrát online.

Šachy_MO Plzeň 3

Do Koutů nad Desnou se sjelo celkem 81 hráčů z 9 šachových federací. Naši reprezentanti se tak mohli utkat s dívkami a chlapci z Bulharska, Rumunska, Slovenska, Německa, Švýcarska, Polska, Chorvatska a Finska.

Na tuto akci byli Šachovým svazem ČR nominovaní také Adéla Janoušková, Eliška Janoušková a Vít Vilímek (všichni z Radobyčic). V silné konkurenci si naši reprezentanti neztratili a opět se jim podařilo získat medaile.
Eliška hrála s o rok staršími hráči a dala jim pořádně zabrat. Velmi útočnou hrou překvapila kdekoho a dvě vítězství na závěr turnaje jí zajistila 3. místo a bronzovou medaili.

Adélka bohužel v posledním kole chytla vedoucího hráče. I když jí soupeř nabízel remízu, Adi se rozhodla hrát na vítězství a zabojovat o první místo. Bohužel ji papírově silnější soupeř nakonec přehrál a Adi se posunula až na 3. místo. Adéla hrála s o rok staršími soupeřkami, a tak bronzová medaile je velkým úspěchem.

I Vítek zahrál velmi pěkný turnaj, i když sám osobně si pomýšlel na medaili, tak nakonec obsadil krásné 5. místo.

 

Foto: MO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24