Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Neodešla jsem na nátlak ministra, tvrdí odcházející ředitelka FN v Plzni Jaroslava Kunová

24.06.2014 15:35

Jaroslava Kunová skončila jako ředitelka Fakultní nemocnice v Plzni a odmítá ´spekulace´o tom, že by její odchod souvisel s nátlakem ministra. Včera poděkovala zaměstnancům, dnes vydala prohlášení!

kunova_foto FN Plzeń

Po 16 letech odchází Jaroslava Kunová z postu ředitelky Fakultní nemocnice Plzeň. V médiích se objevily zprávy, že je to na nátlak ministra zdravotnictví. Kunová ale tvrdí, že to jsou jen spekulace a takové obvinění zcela odmítá.

"Jsem moc ráda, že se nám společně podařilo vybudovat špičkové zdravotnické zařízení, které nabízí pacientům profesionální péči a léčebné metody na světové úrovni. Děkuji Vám všem, protože bez Vás by nebyly naše výsledky takové, jaké jsou. Bylo mi velkou ctí s Vámi pracovat. Díky!" řekla Jaroslava Kunová v pondělí 23. června na poslední poradě svým podřízeným. S odcházející ředitelkou se přisli rozloučit přednostové, primáři, vrchní sestry a vedoucí odborů.

O den později reagovala Jaroslava Kunová na zprávy v médiích, že za jejím odchodem je nátlak z ministerstva. Odcházející ředitelka odmítá všechny mediální spekulace a ke kauze už se nechce nadále vyjadřovat.

Celé znění prohlášení bez zásahu si přečtěte zde.

Odmítám nepodložené mediální spekulace, že by můj odchod z funkce ředitelky nemocnice byl způsoben nátlakem ze strany ministra zdravotnictví Svatopluka Německa, se kterým mám po celou dobu svého profesního života korektní vztah a oba k sobě chováme vzájemnou úctu.

Na vyhlášení výběrového řízení a ukončení mého působení jsme se dohodli zejména kvůli mé touze se více věnovat soukromému životu, po dlouhých letech ve vysokých funkcích si také více odpočinout. Toto dokazuje i možná nabídka ze strany pana ministra už během jednání o další možné spolupráci, jak na úrovni plzeňské nemocnice, tak i ve vhodné odborné roli na ministerstvu zdravotnictví.

Pokud by existovala jakákoli forma nátlaku ze strany pana ministra, nikdy bych o takové spolupráci neuvažovala a takovému jednání bych se naopak tvrdě postavila.    

Tuto kauzu považuji za ukončenou a nadále se k ní nebudu vyjadřovat.

 

Foto: FN Plzeň - www.fnplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství