Obchodní centrum Rondel je před dokončením - AKTUÁLNÍ FOTKY

12.01.2017 14:51

Už v podstatě jen několik týdnů zbývá do otevření nového obchodního areálu v centru Plzně. Kdy se otevře nové centrum Rondel? Podívejte se na první fotky z interiéru stavby!

1 (1)
1 (1)1 (3)1 (4)1 (5)1 (6)1 (2)1 (7)1 (9)1 (8)1 (10)1 (11)1 (12)2 (1)1 (13)2 (2)2 (3)2 (4)2 (5)2 (6)2 (8)2 (7)2 (9)2 (10)2 (11)2 (12)2 (13)2 (14)2 (16)2 (15)

Stavba nového obchodního centra Rondel u Roudné v Plzni je v podstatě ve finiši. Po tom, co se v říjnu otevřel spodní areál Kauflandu a parkoviště, pokračovaly stavební práce na plný plyn. Teď už je jasné, že veřejnosti se otevře nové centrum na konci února.

"Stavba pokračuje podle plánu. Horní parkoviště je dokončené, jsou dokončené i objekty. Uvnitř už se i vytápí, brzy se začnou zavážet regály a předávat prostory nájemcům. Kolaudace a předběžné kontroly proběhly už v souvislosti se spodním parkovištěm kvůli Kauflandu, protože samozřejmě není jednoduché zajistit bezpečnost při probíhající stavbě. Všechno muselo být stoprocentně zajištěno. Závěrečná kolaudace proběhne ve chvíli, až bude všechno dokončeno," říká Ivan Hlaváček, majitel developerské společnosti InterCora.

Momentálně už je daný také termín, kdy se centrum kompletně otevře veřejnosti. Tím je pátek 24. února. Dotáhnout stavbu do závěru včas se podařilo díky velkému nasazení a náročné koordinaci jednotlivých firem, které na stavbě pracovaly. Celkem to čítalo zhruba okolo sedmi desítek lidí, kteří se na stavbě postupně vystřídali.

"Stavba neměla žádné problémy. Byla ale velmi náročná, protože probíhala za provozu, zejména tedy teď ta další část. Veškeré komunikace i ta komplikovaná rampa, která musí dodržovat přísné normy, je hotová. Původní budova (pozn. red.: sídlo společnosti InterCora) dostala jinou fasádu. Také ubereme ještě na reklamách a všechno dostane takový jednotný vzhled," dodává Ivana Hlaváček s tím, že stavebně náročné bylo i dopravní napojení z hlavního tahu na horní plochu. I to už je ale využíváno v rámci stavby bez problémů.

2 (15)

Srdcem Food Pointu bude obří "Adéla"!

Nové centrum nabídne také prostor pro restaurace. V tomto případě bude mít kruhový tvar. Dominantou bude obří skleněná osvícená socha. "Třímetrová nasvícená skleněná socha, která se jmenuje Adéla podle filmu Adéla ještě nevečeřela, bude umístěna v centru nového Food Pointu. Speciálně pro tento projekt ji vytvořil Miroslav Spousta, český umělec žijící v Německu, který má zkušenosti s podobnám projektem. Bude to ze skla a kovu," přibližuje Ivan Hlaváček s tím, že se bude jednat o velmi originální umělecký kus.

2 (6)FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT