Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jediná zubní pohotovost v Plzeňském kraji prošla rekonstrukcí, FOTKY!

26.05.2014 18:28

Jedná se o zubní pohotovost na Poliklinice Denisovo nábřeží v Plzni. Část historické budovy prošla rekonstrukcí a pacienty čeká nové a příjemnější prostředí. Každou noc jich přijde v průměru 20 až 30!

DSC00493

Zubní pohotovost v Plzni doznala hned několika změn. Přesunula se o pár desítek metrů dál, poskytuje kvalitnější služby a pacientům nabízí větší komfort. Adresa ale zůstává stejná - Poliklinika Denisovo nábřeží. V pondělí 26. května byla slavnostně otevřená nově zrekonstruovaná zubní pohotovost a část historické budovy, kde poliklinika sídlí. Ač se to zdá neuvěřitelné, loni tady zubaři ošetřili 10 200 pacientů!

,,Ze skladových prostor a sklepů vznikly dvě nové ordinace, velká prostorná čekárna, máme bezbariérový přístup, zrekonstruované jsou historické chodby s původní malbou, které vznikla za pomocí památkářů, dole jsou nové pokoje pro lékaře, kde mají i toalety a sprchy a nové toalety jsou také poblíž ordinací pro pacienty. Celkem vyšla rekonstrukce v rámci první etapy na 4,6 milionu a to nepočítám výměnu oken, celá budova má nová historická okna," popisuje novinky Ilona Lískovcová, ředitelka Polikliniky Denisovo nábřeží a ukazuje místnost, jak vše vypadalo ještě před pár týdny. Novinkou je i to, že se zubní pohotovost přesunula z vchodu A do vchodu B, což značí i velká cedule u vchodu.

Poliklinika na Denisově nábřeží v Plzni je jediným místem v Plzeňském kraji, kde zajišťují nepřetržitou dentální péči.

Na každou noc připadá v průměru 20 až 30 pacientů! Jen za minulý rok zubní pohotovost ošetřila téměř 10 200 a provedla téměř 11 700 lékařských zákroků. ,,Především se jedná o lidi, kteří nemají svého zubního lékaře a ani ho nehledají, což je na tom to nejhorší. Pak je malé procento lidí, kteří mají svého lékaře a něco je bolí," popsal QAPu nejčastější pacienty Martin Lívanec, vedoucí lékař zubní pohotovosti. ,,Samozřejmě jsem rád, že pacienti budou mít lepší prostředí i zpříjemní jim to i čekání v čekárně. Je nový nábytek, nová podlaha, nové osvětlení, všechno," dodává.

Součástí ordinace zubní polikliniky je také rentgen, takže pacienti nemusí nikam přecházet a celé vyšetření a ošetření se výrazně urychlí. ,,V průměru chodí 20 až 30 pacientů za noc. Největší nával je kolem šesté hodiny večerní, někdy se čeká hodina, někdy hodina a půl až dvě. Nejhorší je období svátků," dodává vedoucí lékař zubní pohotovosti.

Zmodernizovanou zubní pohotovostí ale rekonstrukce v budově Polikliniky nekončí...

,,Čeká nás ještě druhá fáze rekonstrukce, která by měla být dokoncčena na konci léta tohoto roku a součástí bude nová moderní lékárna, recepce a kavárna. Celkové investikce do rekonstrukce polikliniky budou téměř 25 milionů korun," prozradil generální ředitel skupiny Euroclinicum, jejíž je poliklinika součástí, Václav Vachta.

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT