Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Do Plzně dorazila trofej pro vítězky Fed Cupu - FOTKY

24.06.2015 9:02     24.06.2015 18:08

Fanoušci tenisu měli během středy jedinečnou možnost prohlédnout si pohár pro vítězky Fed Cupu. Trofej byla vystavená v areálu SK Sportcentrum Roudná při tradičním turnaji.

 

FOTO_QAP_CZ (1)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (9)

V areálu SK Sportcentrum Roudná v Plzni byla od středečního rána k vidění elitní tenisová trofej. Pohár pro vítězky Fed Cupu byl umístěný u kurtů u příležitosti tradičního turnaje O pohár starosty ÚMO1. V minulosti tu mohli návštěvníci vidět i pohár pro vítěze Davis Cupu.

Brány areálu se otevřely už v ranních hodinách a jako první se s pohárem pro vítězky Fed Cupu přišly vyfotit děti z okolních mateřských školek. Trofej z elitní mezinárodní týmové soutěže žen v tenise lákala od rána ale i pohledy samotných účastníků tradičního turnaje, který na kurtech na Roudné po roce opět probíhal.

Program vygradoval odpoledne posledními tenisovými utkáními. Nechyběl ani starosta prvního plzeňského obvodu, pod jehož záštitou se turnaj koná.

"Vloni tu byl pohár pro Davis Cup, byl ohromný a my jsme vedle něj stáli. Vemte si, kolik lidí si to může dovolit - stát u něj, vyfotit se. Hrozně málo. A dnes je tady ženská obdoba z Fed Cupu. To je přece také nádherné, i když je menší, to neznamená, že je méně cenný. Navíc se hrálo o podobné poháry, které se nechaly udělat," řekl Miroslav Brabec, který se s prestižní trofejí také ochotně fotil.

O tom, jak je pohár skutečně exkluzivním artiklem, svědčila navíc celodenní přítomnost ochranky, která pohár ani na chvíli nespustila z očí.

Turnaj o pohár starosty ÚMO1 se s jistotou odehraje na kurtech na Roudné i příští rok. Jestli se pohár pro vítězky FED Cupu do západočeské metropole vrátí, to je otázkou. "Musí se holky snažit," říká s úsměvem starosta obvodu.

Finále Fed Cupu odehrají v Praze české tenistky v listopadu proti ruským hráčkám.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT