Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Centrum Plzně čeká dopravní omezení kvůli zahájení adventu

01.12.2017 11:48

V neděli dojde na náměstí Republiky na slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Slavnostní akce zasáhne do dopravy v centru města. Čtěte podrobnosti!

Parkování v centru Plzně_QAP_foto (2)

Advent začíná letos v neděli 3. prosince. Ve stejný den vypukne předvánoční atmosféra naplno také v Plzni. Jako každoročně je to v krajské metropoli spojené se slavnostním rozsvícením vánočního stromu na náměstí. I v letošním roce se očekává návštěvnost v řádech tisíců lidí. Dojde proto na dopravní omezení.

"Z důvodu slavnostního rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky v neděli 3. prosince bude náměstí Republiky uzavřeno pro veškerou automobilovou dopravu od 15 do 19 hodin. Od 12 do 20 hodin nebude možné parkování na náměstí Republiky a v přilehlých ulicích – Prešovská, Dřevěná, Pražská a Dominikánská," informoval Magistrát města Plzně.

Akce se dotkne také provozu MHD. Tramvaje linek číslo 1 a 2 budou přes náměstí jezdit bez omezení. Autobusy linek číslo 20 a 33 ale najedou na objízdné trasy. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

Slavnostní rozsvícení je na programu v 18 hodin 3. prosince, následovat bude vystoupení skupiny Spirituál kvintet. Doprovodný program na náměstí odstartuje už v 16 hodin, kdy se na pódiu představí dětský pěvecký sbor Jiřičky, hned po něm Consortium musicum, od 16:35 pak Divadlo Dialog s vánočním představením. V 16:55 vystoupí Plzeňský MLS – malý lidový soubor a v 17:30 Ambito Orchestr – ZUŠ Sokolovská Plzeň.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství