QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna na přírodním koupališti v Rokycanech startuje

31.05.2019 19:16

Na druhém největším přírodním koupališti v naší republice začne sezona v sobotu 1. června. Raritou je ostrůvek se stromem, nechybí ani písečná pláž.

koupaliště

Už v sobotu 1. června začne sezona na koupališti v Rokycanech. Zdejší vodní plocha má zhruba 12 tisíc metrů čtverečních a je tak druhým největším přírodním koupalištěm v naší republice. 

"Přestože se koupaliště otevřelo už v roce 1934, nabízí spoustu moderních vymožeností – umělé dno a břehy, snadný přístup, upravené prostředí, kabinky, restauraci s terasou, stánky s občerstvením, skluzavky, brouzdaliště, houpačky a další atrakce ve vodě i na břehu,“ uvádí mluvčí města Tereza Maixnerová.

Koupaliště se může pochlubit také jednou velkou raritou, která má mnoho příznivců: jedná se o zatravněný ostrůvek se stromem, na který se dá doplavat. K dispozici je také písečná pláž.

"Specialitou je i 150 kabinek, které si mohou zájemci pronajmout. Někteří obyvatelé města využívají stejnou kabinku i čtyřicet, padesát let. K dispozici je také deset klasických kabinek a dostatek toalet,“ dodává mluvčí a připomíná, že pro sportovce je v areálu připraveno hřiště na odbíjenou a nohejbal, tenisový kurt a také deska na basketbal.

FOTO: město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24