Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tachovský dětský sbor zazářil v Číně

09.08.2010 9:02

Dětský pěvecký sbor z Tachova už má na kontě řadu zahraničních vystoupení, vždyť zanedlouho oslaví 40 let své existence. I tentokrát zazářil, bylo to v Číně.

tachovský dětský sbor

Na světové sborové olympiádě ve městě Shaoxing v Číně nemohl chybět ani Tachovský dětský sbor. Přivezli ocenění ve stříbrném pásmu, zabodovali v kategorii mládežnických sborů do 21 let a sakrální hudbě.

Pro tachovské byl čínský festival ve sborovém zpěvu zatím tou největší událostí, jaké se zúčastnili. Během čtrnácti dnů tam vystoupilo 470 sborů z 84 zemí světa.

Cesta byla sice náročná a drahá, ale pomohlo město Tachov, sponzoři, ministerstvo kultury i Plzeňský kraj. Ale rozhodně to pro ně stálo za to. Děti se dostaly na přední stránky tamějších novin a dokonce s nimi i natáčela televize. Samozřejmě měly děti i doplňující program za poznáním, který je součástí všech festivalových soutěžních klání.

Tachovský dětský sbor, který za tři roky oslaví své 40. výročí, není ve světě žádným nováčkem. Sebe i Českou republiku již s mnoha úspěchy prezentoval na americkém a africkém kontinentu - v Argentině, Brazílii, Jihoafrické republice, na starém kontinentu vystupoval v Irsku, Švédsku, Švýcarsku, Německu, Polsku, Bulharsku, Belgii, Itálii, Španělsku a dalších zemích včetně Ruska. Zpěváčci se rádi vracejí do Francie, kde je prý nejúžasnější publikum. Za dva roky se sbor chystá do Japonska.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT