Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Motor Open Plzeň Plaza se chystá v Plzni! Dvoudenní show pomůže dobré věci

05.06.2015 10:01

O víkendu proběhne v areálu za Plazou v Plzni dvoudenní netradiční autosalon. Motor Open Plzeň Plaza pořádá Diakonie Západ a na akci se představí víc jak stovka nejrůznějších vozů. Autosalon ale nebude výhradně jen o autech...

IMG_5077

Areál amfiteátru a parku za Plazou v Plzni bude o nadcházejícím víkendu patřit netradičnímu autosalonu. Motor Open Plzeň Plaza nabídne víc jak stovku vozů dvaceti světových značek, motocykly, čtyřkolky, motokáry. Představí se i novinky první poloviny letošního roku ve světě motorů a chybět nebude ani doprovodný program.

Motor Open Plzeň Plaza odstartuje v sobotu 6. června dopoledne a kromě novinek ve světě aut nabídne i další program. Chybět nebudou auto i moto shows, ve kterých se představí stunt rider Bohuslav Chmelař nebo třeba Slidecars Drift Team. "Návštěvníky akce mimo tato adrenalinová vystoupení jistě zaujme dráha s motokárami, auto a moto trenažery, k vidění budou také rallye a offroad speciály, veteráni, stejně tak jedinečná graffiti show, která kompletně změní vzhled velkého užitkového vozu, který Diakonie Západ používá jako mobilní nízkoprahový klub,“ přibližuje nabídku autosalonu Libor Janíček, manažer projektu.

Akce ale zdaleka není určená jen pro milovníky aut a motorek. Připravený bude také doprovodný program pro děti. Dovádět budou moct na obřích nafukovacích atrakcích, modelovat zvířátka z balónků, oživit své obrázky s týmem z Animánie, prohánět se budou na koloběžkách anebo řádit na dětských motokárách. "Nebude chybět ani malování obličejů, stejně tak celá řada preventivních aktivit s týmem BESIP, Městské policie Plzeň, hasičů i záchranářů, která vyvrcholí jejich společným zásahem při vystřihávání zraněné osoby z vozu,“ doplňuje Janíček. Velké množství aktivit nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče bude připraveno také na stanovištích jednotlivých sociálních služeb Diakonie Západ, která celou akci pořádá a její služby se zde budou prezentovat veřejnosti.

Chybět nebudou ani hosté. V sobotu se na pódiu objeví legendární Antonín Panenka, vystoupení bude mít také známý komik Karel Hynek a připravena bude i řada hudebních a tanečních představení.

Autosalon, který pomáhá...Výtěžek z akce půjde na nový vůz pro pečovatelskou službu.

Vstupné na autosalon je 30 korun a výtěžek z akce půjde na charitativní účely. Pořadatel, kterým je Diakonie Západ, z peněz pořídí novýn užitkový vůz pro svou pečovatelskou službu Jubilata, které ten stávající dosluhuje. Finančně nákup podpořili i vystavovatelé a partneři akce. Nicméně návštěvníci mohou také ještě významně pomoct. Za to ale budou moct také vyhrát zajímavé ceny jako vybavení na motorku, zapůjčení vozu na víkend, jízdu v závodním speciálu anebo třeba poukazy na motokáry.

"V loňském roce jsme pořádali první ročník Motor Open Plzeň Plaza a podařilo se nám získat téměř čtvrt miliónu korun na speciálně upravený svozový vůz pro naše handicapované klienty, který již od letošního května pilně slouží svému účelu, za což jsme velice vděční všem, kteří k tomu pomohli,“ podtrhuje smysl celé akce Janíček.

Podrobný program Motor Open Plzeň Plaza najdete na facebooku akce zde.

FOTO: Diakonie Západ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT