Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňském Škodalandu bylo otevřeno nové dětské hřiště s jedinečným interaktivním prvkem - FOTKY

07.06.2024 12:55

Ve Škodalandu v Plzni bylo v pátek dopoledne slavnostně otevřeno dětské hřiště plné parádních prvků. Děti nejvíce zaujal ten interaktivní s názvem MEMO. Co všechno umí a jak se ovládá? Přinášíme informace.

zrekonstruované hřiště Škodaland_0624_QAP (31)

Hřiště ve Škodalandu už je sice několik týdnů otevřené, ale počasí slavnostní události nepřálo. A tak se otevíralo až dnes, tedy v pátek 7. června. Za slunečného počasí se u nově zrekonstruovaného hřiště sešlo vedení třetího městského obvodu a děti z 26. základní školy Plzeň a 27. MŠ Plzeň.

„Až vám to tady odmávneme, můžete vyrazit na hřiště. Těšíte se? Tak tři, dva, jedna, teď,“ zavelel směrem k natěšeným dětem starosta centrálního městského obvodu David Procházka. Děti se za mohutného jásotu rozběhly na hřiště a obsadily rázem všechny herní prvky.

Hřiště u Škodalandu prošlo rozsáhlou rekonstrukcí a vzniklo zde hned několik nových herních prvků. „Po několikaměsíčním úsilí se nám na jaře povedlo otevřít zrekonstruované dětské hřiště, které je určené pro větší i menší děti. Dominantou hřiště je loď. Také jsme vyslyšeli žádost rodičů, aby pískoviště byla zastřešená,“ vysvětluje starosta obvodu David Procházka.

Herní prvky jsou to nové, neokoukané. Jeden z nich je dokonce interaktivní. „Ke Dni dětí jsme otevřeli prvek MEMO, což je interaktivní elektronický prvek, na kterém jdou nastavit různé hry. Využít ho mohou děti, ale i senioři,“ prozradil starosta Trojky.

Hrací sloupky Yalp Memo Interactive jsou pedagogicky cenným herním vybavením, určeným pro děti a mládež. Skládá se z hracího pole a sedmi sloupců vybavených 360° LED dotykovou obrazovkou, která ukazuje minimalistické arkádové vizuální efekty.

Hra na sebe strhává velkou pozornost svým netradičním vzhledem i barvou. Nabízí týmové i individuální interaktivní hry. „Je to intuitivní a jednoduchý herní prvek z Finska. Pokud chcete začít hrát, je potřeba zmáčknout jedno tlačítko, které je umístěné na centrálním sloupku a vybrat si hru,“ popsal místostarosta Trojky Pavel Šrámek. „A hra může začít!“

MEMO nabízí početní hry, běhací i postřehové. Děti si prvek slavnostně otevřely přestřihnutím pásky a jako první si vybraly hru na babu. „To je hra pro šest hráčů, kdy každý má svoji barvu. Po zahájení hry se vždy na nějakém náhodném sloupku objeví jeho barva. Hráč ji musí najít a ulovit ji,“ vysvětluje místostarosta Trojky.

Kdo nestihne doběhnout včas, vypadne. Kdo zůstane poslední, vyhrál. První hru na nově otevřeném interaktivním prvku vyhrála Anička. „Moc se mi to líbí! Je to sranda, moc nás to baví. Je to na postřeh, není jednoduché hned vidět tu správnou barvu,“ prozradila redaktorce QAPu Anička ze 3.C z 26. základní školy Plzeň. „Zkoušeli jsme i tu týmovou hru, byla to sranda,“ dodala.

Pokud chce hráč o MEMO vědět více, může si přečíst informace na informativní tabuli, případně načíst chytrým telefonem QR kód. Pro hraní ale telefon třeba není, vše se ovládá pomocí centrálního sloupku.

Trojka má v plánu vybudovat i další jedinečný herní prvek, tentokrát to bude nedaleko Luny. „Bude to nový herní prvek, který nebude mít obdoby,“ dodal starosta Trojky.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT