Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníky o víkendu zaměstnali opilci! Žena málem vyklopila dítě z kočárku

11.05.2015 11:31

Prodloužený víkend řada lidí slavila alkoholem. Své o tom ví plzeňští strážníci, kteří v uplynulých dnech zasahovali hned u několika opilců. Ve Skvrňanech se opilá žena dokonce skácela k zemi u kočárku s dítětem.

Kontroly tábořišť_QAP_foto (10)

Strážníci v Plzni mají za sebou hodně náročný prodkloužený víkend. Tři dny volna leckdo oslavil alkohol a znát to bylo i na zásazích strážníků. Plné ruce práce měli hned s několika opilými lidmi. Nejspíš nejotřesnější případ se odehrál ve Skvrňanech, kde namol opilá žena dokonce tlačila kočárek s malým dítětem.

Hned několikrát v průběhu uplynulých dnů se strážníci v Plzni potýkali s opilými lidmi. Nejspíš nejhorší případ zaznamenali strážníci ve Skvrňanech v Macháčkově ulici. "Městská policie byla upozorněna na opilou ženu tlačící kočárek s dítětem. Přivolaná hlídka zjistila, že je notně opilá. Jak poté vypověděla, dala si údajně nějaké víno. Hned během prvního dotazu zavrávorala, ztratila rovnováhu, posadila se do trávy a už nebyla schopná vstát. Poté se snažila ještě něco vyndat z tašky na kočárku a přitom ho převrhla, naštěstí z něj na poslední chvíli stačil strážník vyndat asi rok staré dítě," popsala těžko uvěřitelný případ mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Žena skončila na záchytce, její dítě tak putovalo k babičce a dědovi, kteří se o něj museli postarat. Věc už řeší i policie.

Dost podivný případ řešili strážníci také na Doubravce. "V ulici Na Dlouhých spatřili strážníci muže, jenž nesl mrtvého psa, kterého naložil do vozidla, sedl si za volant a chtěl nastartovat. Jelikož se strážníkům zdálo, že muž je asi lehce opilý, upozornili jej, že by měl počkat, než z něj alkohol vyprchá. Čtyřiapadesátiletý muž hlídce sdělil, že chce odvézt psa na veterinu. Strážníci ho upozornili, že pes nejeví známky života, na to muž odpověděl, že si také myslí, že je již mrtvý a že tedy nikam nepojede," dodává mluvčí městské policie. Muž sice s mrtvým psem zamířil zpátky domů, nicméně když hlídka projížděla stejným místem o chvíli později, načapala opilého muže znovu.

"Přistihli uvedeného muže, jak se snaží odjet z parkoviště. Byl zastaven a následně provedená dechová zkouška prokázala u něj přítomnost přes dvě promile alkoholu v dechu. Celou záležitost si pak na místě převzala k dořešení přivolaná hlídka PČR," uzavřela Jana Pužmanová.

Obdobných případů, ve kterých došlo třeba k výtržnictví ve spojitosti s alkoholem, pak zaznamenali strážníci v uplynulých dnech v Plzni celou řadu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství