Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nejnebezpečnější už nejsou mladí řidiči

13.05.2010 6:35

Policie zaznamenala nový trend. Na silnicích už nejsou nejnebezpečnější mladí řidiči s čerstvými papíry, ale staří nad 64 let. Podle statistik se počet nehod zaviněných starými lidmi zvyšuje.

policie

Nový trend, který zaregistrovala policie hovoří o tom, že se zvyšuje počet nehod, které zaviní řidiči nad 64 let. Nejnebezpečnějšími přitom bývali mladí řidiči. Nyní však na tisíc nehod způsobených starými lidmi připadá 23 mrtvých. U mladých řidičů je to "jen" 14 úmrtí na tisíc nehod. Vyplývá z toho, že staří lidé způsobují nehody s tragičtějšími následky.

Podle lékařů mají staří řidiči pomalejší reakce a neumí se přizpůsobit většímu provozu. Prostě jezdí tak, jak byli zvyklí. Přitom od osmašedesáti let je povinnost mít zdravotní prohlídku každé dva roky. Bohužel je ale velké množstvé obvodních lékařů, kteří tato potvrzení vydávají bez všech potřebných vyšetření.

"Já jezdim už přes 40 let tak snad to ještě zvládnu, ne? Jsou mladí, kteří určitě jezdí hůř než já a infarkt můžou dostat zrovna tak jako já," řekl třiaosmdesátiletý důchodce Karel, který je přesvědčen, že jezdí dobře. Sám je po dvou infarktech, špatně slyší i vidí. Přesto jezdí dál. Zabránit mu nelze. Kolik je takových mezi námi? A jak dlouho bude trvat než se stane další neštěstí a někdo u nehody zemře? Zákony by měly takové řidiče omezit.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství