Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Indiáni se postavili Liberci, na body to nestačilo - FOTKY

22.12.2015 20:15

Po reprezentační pauze čekala na škodovku těžká zkouška v podobě utkání s libereckými Bílými Tygry. S lídrem se indiáni rvali statečně, na body to ale nestačilo.

Foto Pavel Němeček (11)

Zápas Plzně s Libercem byl od samého začátku velice vyrovnaný a atraktivní. Hosté si nakonec odvezli z Plzně tři body za vítězství 3:1, jedinou branku Plzně dal Dominik Kubalík.

Do velmi zajímavého duelu prvního se třetím vstoupila lépe Plzeň. První opravdu velkou šanci si hosté vypracovali ve dvanácté minutě. Zakončujícím hráčem byl útočník Lukáš Krenželok, ale puk z jeho hole těsně minul Machovského klec. A plzeňský gólman se musel záhy činit proti ráně Michala Birnera z bezprostřední blízkosti. Strážce domácí svatyně si však betonem v klidu poradil. Matěj Machovský byl i nadále v permanenci a předvedl skvělý zákrok, když na brankové čáře zastavil dorážku Martina Bakoše. První třetina skončila vyrovnaným skóre 0:0.

Ve druhé třetině nejdříve dlouho vládli gólmani, poté se dostali do vedení Tygři. Reprezentant Jakub Valský se neohroženě vrhl před domácí klec, ale Machovský ho vychytal. Hostující útočník to však nevzdal a rychle s toušem objel plzeňskou klec, kotouč se od domácí gólmana odrazil za brankovou čáru a stav skóre byl rázem 0:1. Obrovskou šanci na vyrovnání měla čerstvá posila domácích Erik Hrňa po selhání liberecké obrany, ale jeho svižnou ránu pohotově zastavil Lašák lapačkou. Největší příležitosti si hokejisté schovali do poslední minuty prostřední periody. Nejprve mohl zvýšit liberecké vedení střelec úvodní trefy Jakub Valský, ale toho Machovský vychytal, poradil si i s následnou dorážkou Petra Jelínka. Za indiány si obrovskou šanci připsal slovenský útočník Mário Bližňák. Po prvních čtyřiceti minutách tak mohli být spokojenější hostující Bílí Tygři, kteří šli do kabiny s vedením 1:0.

Třetí třetina nejprve dala naději indiánům, záhy ale podtrhla nadvládu hostí. Ve 43. minutě v přesilovce z hokejky Dominika Kubalíka padla vyrovnávací branka na 1:1. Tygři ale díky gólům Petra Vampoly a Michala Bulíře dokázali zareagovat na vyrovnání nejlepším možným způsobem a získali tak body za výhru 3:1.

FOTO: Pavel Němeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT