Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po Šachtaru Doněck je na řadě Znojmo, Plzeň musí přepnout na domácí soutěž!

01.03.2014 7:20

V neděli čeká fotbalisty plzeňské Viktorie další zápas domácí Gambrinus ligy. Utkání s nováčkem ze Znojma startuje v Doosan Areně v neděli 2. března v 19 hodin.

DSC_7860

Viktoriáni ještě ani pořádně neoslavili postup do osmifinále Evropské ligy a už se pilně připravují na další zápas domácí soutěže. V 18. kole Gambrinus ligy čeká svěřence Dušana Uhrina nováček soutěže ze Znojma a trenér Uhrin už po vítězném zápase v Doněcku zmínil, že nedělní duel bude pro tým mimořádně důležitý...

„Nevím, nakolik obtížné bude přepnout z duelu se Šachtarem na ligový zápas se Znojmem. Určitě bude hrát roli to, že jsme během tří dnů absolvovali dva celkem dlouhé přelety. Nyní musíme udělat všechno proto, aby z nás odešla veškerá únava," říká kouč Uhrin, který soupeře z jihu Moravy nebere na lehkou váhu. „Na Znojmo jsme se připravovali už v pátek, ale předzápasový meeting, kde rozebereme všechny varianty naší hry, budeme mít až v sobotu," popisuje trenér, který zatím nechce sdělovat podrobnosti. „Uvidíme v sobotu, zatím je brzo. Přiletěli jsme teprve před chvílí," dodává. 

Do sestavy opět nastoupí tradiční opora David Limberský, který v Doněcku nehrál kvůli nastřádaným žlutým kartám. Pouze seděl na tribuně a sledoval, jak jeho spoluhráči brání postupový výsledek. Když rozhodčí odpískal konec, hbitě přeskočil zábradlí, aby se mohl se zbytkem týmu radovat přímo na hrací ploše. Proti Znojmu už ale určitě nebude chybět. 

„Tím, že jsem v Doněcku nehrál, jsem ušetřil určitou sílu a těším se na Znojmo. Jsem moc rád, že se to klukům v Doněcku podařilo. Je to obrovský úspěch pro celou Plzeň. Teď ale musíme přepnout na ligu a zvládnout zápas se Znojmem," má jasno Limberský. Viktoria je dle jeho slov zkušenějším týmem, než tomu bylo v minulé sezóně. „Letos na podzim jsme ztráceli po pohárových utkáních méně bodů, než tomu bylo v dřívějších sezónách. Sílu na to máme, abychom náročné tempo posledních dnů zvládli,“ tuší jedna ze stálic základní sestavy Viktorie. Se znojemským fotbalem už nějaké zkušenosti má, i proto je odhodlán zvítězit. „Každý tým by se měl dát přečíst, v tom není nováček ze Znojma výjimkou. Věřím, že příprava bude dostatečně kvalitní, abychom byli úspěšní," dodává Limberský.

Utkání se Znojmem startuje v plzeňské Doosan Areně v neděli 2. března od 19:00 hodin.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství