QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sněžit bude i v dalších dnech, víkend přinese mírné oteplení

10.01.2019 7:02

Sněžení bude pokračovat i v dalších dnech. Na horách by mělo být dokonce vydatnější. O víkendu dorazí mírné oteplení, které se projeví zejména v nížinách, kde budou srážky dešťové.

zima QAP-FOTO (27)

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy se objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Na horách budou srážky četnější a tvoři se mohou sněhové jazyky nebo závěje. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi -2 až +2 stupně.

Pátek přinese oblačno až polojasno, ojediněle znovu sněžení. Odpoledne bude navíc přibývat oblačnosti a také sněžení. V noci naměříme -2 až -6 stupňů, přes den -4 stupně až 0.

Sobota přinese oteplení, odpoledne budou teploty okolo 4 stupňů. Jinak nás čeká zataženo, místy sněžení nebo sníh s deštěm, postupně ale budou srážky smíšené nebo dešťové. V noci naměříme +1 až -3 stupně. 

Neděle bude ve znamení zatažené oblohy a počítat musíme s deštěm nebo přeháňkami, sněžit bude jen ve vyšších polohách. Na horách by ovšem mělo být sněžení zase vydatné. Nejnižší noční teploty budou mezi +4 stupni až 0, nejvyšší denní mezi 2 až 6.

Hodně podobné to bude i v pondělí, jen sněžení na horách už by nemělo být vydatné.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, ojediněle polojasno. Místy déšť nebo přeháňky. Na horách a zpočátku i ve středních polohách srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C, při zmenšené oblačnosti, zejména zpočátku kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24