Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Bolesti břicha, průjem…od pátku byly v kraji hospitalizovány desítky lidí

26.07.2015 13:24     26.07.2015 21:47

Desítky lidí v Plzni a okolí skončily od pátečního večera v nemocnici se zažívacími potížemi. Případ hromadné otravy šetří nyní i policie, zdroj nákazy zřejmě pochází z jedné z vývařoven.

léky foto QAP

Od pátečního večera 24. července do nedělního dopoledne 26. července skončily desítky lidí z Plzně a okolí v nemocnici. Příčinou jsou zažívací potíže, na které si většina z nich stěžovala.

"Od pátečních osmnácti hodin do dnešních ranních hodin jsme zaznamenali 41 volání, kdy si volající stěžovali na různé zažívací potíže, bolesti břicha a zvracení. Asi dvacet lidí jsme převezli do Fakultní nemocnice v Plzni, zbylé do ostatních nemocnic," uvedla mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková.

Počet lidí, kteří se na zdravotníky obrátili, je výjimečný. Po zdroji nákazy se začalo ihned pátrat. Vzhledem k vysokému počtu nakažených se jedná o epidemii.

Případem se zabývá i policie. "Prověřujeme případ otravy z jídla několika desítek osob. V současné době čekáme na výsledky od hygieniků," uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Průjmy, zvracení a zažívací problémy způsobila lidem bakterie salmonely. Nákaza pravděpodobně pochází z jedné z plzeňských vývařoven, která rozváží jídlo do jídelen. Příčinou by mohly být špagety carbonara, kterých firma rozvezla v pátek 140.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT