Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Výměna Plzeňské karty se blíží! Zbývají pouhé dva týdny

19.01.2015 11:47

Přesně dva týdny zbývají do zahájení rozsáhlých výměn Plzeňské karty. První vlna odstartuje 2. února, žádosti už jsou k mání. Plzeň zaplatí výměnu dětem do 15 let a důchodcům i invalidům. Čtěte podrobnosti!

Tramvaje se vrátily do centra Plzně_QAP_foto (1)

Přesně dva týdny zbývají do spuštění hromadných výměn Plzeňské karty. První vlna odstartuje 2. února a týká se zhruba pěti tisíc lidí, kteří mají karty vydané od května roku 2004 do května 2011. Druhá vlna bude následovat od března do dubna. Výměna vyjde na 170 korun. 

Kvůli výměnám Plzeňských karet se vedly velké boje, spory a diskuse. Nakonec si výměnu budou muset ze svého zaplatit všichni kromě dětí do 15 let a důchodců nebo invalidů. Za ně uhradí výměnu město Plzeň, vedení radnice to už definitivně schválilo. "Sleva je na základě rozhodnutí Rady města Plzně poskytnuta dvěma sociálním skupinám, a to dětem do 15 let a osobám, které pobírají starobní důchod nebo invalidní důchod pro invaliditu 3. stupně. K tomuto rozhodnutí vedly městskou radu dva důvody. Sociální potřebnost, kdy cílovými skupinami jsou děti a důchodci. Druhým důvodem je ochrana životního prostředí, přičemž zvýhodněné skupiny celý rok využívají služeb veřejné městské dopravy, kterou město ročně dotuje částkou zhruba 800 milionů korun," informovala mluvčí magistrátu Zdeňka Kubalová.

Žádosti o vydání nové karty jsou k mání v zákaznických centrech PMDP na Denisově nábřeží i na Klatovské třídě. Nové Plzeňské karty se budou vyzvedávat pouze na Denisově nábřeží.

Co je potřeba k podání žádosti? Žádost si nejprve musí zájemce vyplnit, kromě zákaznických center si ji mohou cestující také stáhnout. K žádosti je potřeba aktuální fotografie, kterou mohou lidé pořídit i na zákaznických centrech, s sebou musí mít občanský průkaz nebo pas a samozřejmě diskutovaný poplatek 170 korun.

"Nová Plzeňská karta bude připravena do 20 pracovních dnů a v první fázi nebude možné vydání nové PK na počkání," informovaly PMDP. Nová Plzeňská karta se vydává na 5 let od data vydání a již na ní bude uvedeno datum platnosti.

První vlna výměny potrvá do konce března.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT