Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Požár bytu ve Žlutické spustil záchranné manévry! FOTKY

23.08.2017 8:06     23.08.2017 9:01

Všechny složky IZS musely v noci na středu vyjíždět v Plzni k požáru domu ve Žlutické ulici. Hasiči evakuovali desítky lidí, v péči záchranky skončily dvě osoby.

IMG_3451
IMG_3451IMG_3452IMG_3458IMG_3461IMG_3478IMG_3497

Hořet začalo v jednom z bytů v paneláku ve Žlutické ulici v časných ranních hodinách ve středu. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů.

"Čtvrt hodinu před čtvrtou hodinou ráno vyhlásilo operační středisko poplach hasičům v Plzni na stanicích Košutka, Střed a boleveckým dobrovolným hasičům. Vyslalo je do ulice Žlutická na Košutce k požáru bytu ve 4. nadzemním podlaží panelového domu. Ohnisko požáru se nacházelo v jednom z pokojů na posteli, ve které pravděpodobně v důsledku technické závady začala hořet powerbanka. Požár s hustým černým kouřem poničil vybavení celého bytu," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Okamžitě po příjezdu spustili hasiči evakuaci. "Někteří lidé opustili své domovy sami, několik osob vyvedli ven policisté ještě před příjezdem jednotek a některé museli vyvést hasiči v dýchacích maskách. Evakuace se dotkla krátkodobě, zhruba na půl hodiny, celkem 40 osob," dodává mluvčí hasičů.

Kromě hasičů byla v pohotovosti i záchranka. "Ráno vyjížděla zdravotnická záchranná služby k požáru ve Žlutické ulici v Plzni. Na místě byla ošetřena žena, která byla ponechána na místě. Druhá žena, ročník 1980, byla po ošetření předána do péče lékařů ve FN Plzeń na Lochotíně," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Požár hasiči dostali pod kontrolu ještě před čtvrtou hodinou ráno asi po deseti minutách zásahu. Nasazena musela být i výšková technika. Škoda byla vyčíslená na milion.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte