Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystaná změna v hromadné dopravě na Výsluní místní potěší

09.09.2022 11:49

V Plzni už více než dva roky zajíždí pravidelná linka na Výsluní. Kapacity malého autobusu jsou nedostatečné, nahradí je nové dopravní prostředky.

bus_ilustrační_ÚMO3

„My jsme se v minulosti dlouho bránili zavedení dopravy do této lokality především z důvodu nevhodné infrastruktury, ale dnes uznávám a jsem i rád, že mě kolegové přesvědčili k tomu, abychom vyzkoušeli jiný druh autobusu a jiný způsob obsluhy tohoto území a my tento model budeme moci uplatnit i v jiných okrajových částech města,“ řekl Jiří Ptáček, generální ředitel PMDP.

To, že vedení obvodu se delší dobu snažilo linku do lokality Výsluní zavést, potvrzuje i první náměstek primátora města Plzně. „Pan starosta Procházka za mnou před dvěma a půl lety přišel poprvé a hodně za linku na Výsluní lobboval. Museli jsme ji tehdy nejprve zanalyzovat, museli jsme zmapovat průjezdové koridory a poté koupit nízkopodlažní moderní autobus,“ říká Roman Zarzycký, předseda představenstva PMDP a první náměstek primátora města Plzně.

Po nejrůznějších testech a analýzách byl na Výsluní nakonec zvolen midibus. Po dvou letech provozu se ukázalo, že je linka hojně využívaná a kapacitně už nestačí. Nově tedy bude do dané lokality zajíždět větší typ autobusu. „Pevně věřím, že se nový autobus osvědčí a cestující si ho oblíbí. Poté doufám posílí flotilu moderních vozů našich dopravních podniků a cestující na Výsluní se s ním začnou vozit pravidelně a komfortněji,“ řekl starosta MO Plzeň 3 David Procházka. 

Foto ilustrační ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT