Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Šumavský Offpark zahájil novou sezónu! Modrava nabízí nový lanový park - FOTKY

30.06.2015 13:04

Známá zážitková centra Offpark na Šumavě vstupují letos už do osmé sezóny a hned s velkou novinkou. Na Modravě se otevřel nový lanový park. Obnovou prošel také park v Sušici a vznikl i paintballový areál.

Offpark_Lanový park_Modrava (7)
Offpark_Lanový park_Modrava (1)Offpark_Lanový park_Modrava (2)Offpark_Lanový park_Modrava (3)Offpark_Lanový park_Modrava (4)Offpark_Lanový park_Modrava (5)Offpark_Lanový park_Modrava (6)Offpark_Lanový park_Modrava (7)Offpark_Lanový park_Modrava (8)

Outdoorové centrum Offpark, které před osmi lety zahajovalo svoji existenci v Sušici, se opět po čas rozrostlo. K druhému centru, které už několik let funguje v Prášilech, přibyl v letošním roce lanový park na Modravě. Milovníci si užjí trasu dlouhou 150 metrů ve dvanáctimetrové výšce, na které nechybí ani lanovky. Na své si ale přijdou i malí odvážlivci v dětském lanovém parku.

Vybudovat lanový park na Modravě napadlo majitele Offparku už zhruba před čtyřmi lety, teprve teď se ale celá záležitost proměnila v realitu. Vzhledem k probleamtice ochrany přírody se nakonec jako nejvhodnější lokalita ukázal areál Kolstermannovy chaty a právě tam bude lanový park už od července fungovat denně.

"Návštěvníci ho najdou těsně vedle známé Klostermannovy chaty na trase červené turistické stezky. Na trase dlouhé 150 metrů čeká celkem 21 překážek. Nejvyšší bod, kterého lezci dosáhnou se nachází ve výšce 12 metrů a nejdelší lanovka měří 27 metrů. Od našich dvou starších lanových parků v Sušici a na Prášilech se ten nový na Modravě liší samozřejmě místem, dále pak skladbou a rozmanitostí překážek. Jedná se o střední obtížnost lezení. Nejdrsnější překážku jsme pojmenovali Madla Krále Šumavy a návštěvníci se opravdu mají na co těšit,“ láká do nového parku jednatel Offparku Jan Šmatera.  

Poměrně kuriózní je umístění parku, kdy se nástupní část nachází v podstatě v nulové výšce nad povrchem. Postupně se ale vzhledem k terénu dostanou návštěvníci až do výšky právě zmiňovaných dvanácti metrů. Pro nejmenší návštěvníky je opět připravená také dětská varianta, takže výlety na Modravu teď mohou prožít adrenalinově i celé rodiny.

Obnovou prošel také lanový park v Sušici a novinkou je paintballový areál v bývalém vojenském prostoru...

Na novou sezónu se majitelé připravili opět svědomitě. Dost podstatnou obnovou prošel také zakládají park v Sušici, kde se kvůli vzrůstu stromů musela přeinstalovat v podstatě celá dráha. "Po sedmi letech fungování jsme museli v Sušici obnovit závěsné konstrukce některých překážek, protože nám stromy dorostly. Na Prášilech došlo ke zjednodušení některých překážek v dospělém parku,“ dodává Jan Šmatera s tím, že i dál ze všech tří parků zůstává právě ten v Prášilech nejnáročnější a vyžaduje nejvíc nejen fyzických, ale i psychických sil. Nadšenci se tam totiž dostávají až do výšky patnácti metrů.

Další novinkou, která byla dlouhou dobu velmi žádaná, je paintballový areál v bývalém vojenském prostoru Rok zhruba tři kilometry od Sušice. Velkým hitem navíc dál zůstávají terénní koloběžky.

"Již sedm let je bezkonkurenčně  nejoblíbenější a nyní i jedinou trasou pětikilometrový sjezd z vrcholku hory Svatobor, jenž leží v nadmořské výšce 845 metrů. Převýšení je 370 metrů. Jezdci mají k dispozici speciálně upravené koloběžky s masivní konstrukcí, opatřené jsou kotoučovými brzdami. Součástí výstroje je přilba a chrániče kolen i loktů. Na vrcholek Svatoboru vyvezou klienty pracovníci Offparku minibusem i s koloběžkami. Na trasu se pak vydávají pod vedením instruktora a po proškolení vždy skupiny o minimálním počtu dvou osob a maximálním počtu sedmi osob,“ přiblížil další populární aktivitu Jan Šmatera.

 

FOTO: Offpark a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT