Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Benzínky na Plzeňsku čelí nájezdům zlodějů! Nejspíš jde o jeden gang

30.10.2013 12:01

Čerpací stanice na jižním Plzeňsku se staly terčem zlodějů. Policie řeší téměř totožné případy vloupání. Zloději jdou jasně hlavně po cigaretách a škody se dostaly už na víc jak 100 tisíc.

policie

Spanilou jízdu po jižním Plzeňsku si podle všeho dopřála jedna banda zlodějů. během jediné noci dokázali zloději vybílit dvě benzínky a do obou se vloupali v podstatě stejným způsobem. Nejvíc je zajímaly cigarety a škody jen po těchto vloupáních přesáhly 100 tisíc.

První případ zaměstna policisty na Nepomucku. tam zloději rozbili skleněnou výplň v přední části stanice, a pak už řádili uvnitř. "Za použití násilí zatím neznámý oachatel poškodil skleněnou výplň v přední části objektu čerpací stanice a následně vnikl vytvořeným otvorem do prostoru objektu a zde odcizil nezjištěné množství cigaret různých značek a dva plechové regály na cigarety. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 53 000 korun," popisuje první případ mluvčí policie Jan Koželuh. 

Téměř stejným způsobem během té samé noci udeřili zloději ještě jednou a tentokrát na Blovicku. "Celý průběh byl spáchán obdobným způsobem jako v prvém případě. Dosud neustanovený pachatel nezjištěným předmětem, za použití násilí, poškodil dvojitou skleněnou výplň v přední části objektu čerpací stanice a následně vnikl vytvořeným otvorem do prostoru objektu a zde odcizil nezjištěné množství cigaret různých značek, jednu lahev tvrdého alkoholu a z pod prodejního pultu odcizil příruční kovovou pokladničku s finanční hotovostí 10 000 korun. Pachatel v tomto případě svým jednáním způsobil škodu ve výši 75 374 korun," přidává druhý případ policejní mluvčí. 

Jestli jde o jednoho zloděje nebo celý gang, zatím není jisté. Podle všeho jde o ale jedny a ty samé pachatele.

Další vloupání u Nýřan! na severu Plzeňska využil zloděj mycí linky...

Navíc jen o pár dnů později se terčem zloděje stala i čerpací stanice na severním Plzeňsku u Nýřan. Tam ale zloděj využil toho, že u benzínky je mycí linka. "Došlo k vloupání do objektu mycí linky benzínové čerpací stanice. Pachatel za použití násilí vypáčil plastové okno vrat, kterými se vyjíždí z mycí linky osobní vozidel. Následně prošel prostorem mycí linky a přes dveře kanceláře se dostal do místnosti, kterou prohledal a z pokladny odcizil finanční hotovost ve výši 3 000 korun, poté nalezl a odcizil peněženku s finanční hotovostí 2 000 korun a osobními doklady. Pachatel dále nalezl a odcizil tři klíče od vozidel, svazek dalších klíčů a motorovou kosu. Pachatel svým jednáním způsobil škodu na majetku odcizením věcí ve výši 14 500 korun a škodu na majetku poškozením věcí ve výši 10 000," říká Jan Koželuh.

Po všech zlodějích teď policie pátrá.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství