QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Známe posledního soupeře Česka na EURU v Německu

30.03.2024 18:00

Fotbalisté Gruzie se v rozhodujícím zápase play off o postup na evropský šampionát doma střetli s Řeckem. Zápas skončil v základní době nerozhodně 0:0 a musel rozhodnout až penaltový rozstřel. Gruzínci v něm vyhráli nad Řeckem v poměru 4:2. Doplnili tak skupinu F, ve které je kromě Česka také Portugalsko a Turecko.

eu

Zápasy Česka ve skupině EURO 2024

Po dnešním dni zná český národní tým kompletní program skupinové fáze EURO 2024. Pod vedením trenéra Ivana Haška zahájí šampionát 18. června v Lipsku proti Portugalsku. Druhý zápas je čeká 22. června proti Gruzíncům, kteří se poprvé v historii probojovali na závěrečný turnaj, a skupinu F zakončí utkáním v Hamburku 26. června s Tureckem. Všechny utkání Česka ve skupině F má v nabídce Fortuna registracia, kde se během turnaje skvěle zabavíte.

Vypjatý zápas musely rozhodnout penalty

V nervózním zápase v Tbilisi se na gólové šance čekalo až do prodloužení. Nejvýraznější tutovku měl řecký obránce Mavropanos, jehož hlavička po rohu orazítkovala břevno. Rozhodnout tak musely penalty. V prvním serii brankář Mamardašvili vychytal pokus řeckého kapitána Bakasetase, ale ve třetí serii nezakončil ideálně jindy spolehlivý exekutor Mikautadze. Stejně tak neuspěl ani Jakumis na druhé straně, a tak o postupu rozhodl v pátém kole penalt domácí Kvekveskiri.

Ukrajina využila „domácí“ prostředí ve Vratislavi

Ukrajinci odehráli svůj domácí zápas v polské Vratislav. Už po půlhodině hry fanoušky zpražil gól Islandu po skvělé střele Alberta Gudmundssona. Čtvrtfinalisté posledního Eura však opět dokázali otočit nepříznivý vývoj ve svůj prospěch. Nejprve se v 54. minutě se z hranice vápna prosadil Cygankov a šest minut před koncem rozhodl o postupu Ukrajiny povedenou střelou Mudryk. Islandu se tak nepodaří zopakovat senzační účast na evropském šampionátu z roku 2016. Ukrajina se v Německu střetne v hratelné skupině E s Rumunskem, Slovenskem a Belgií.

Postup si zajistilo také Polsko

Polsko si zajistilo pátou účast na Euru v řadě po vyrovnaném duelu v Cardiffu. Stejně jako zápas mezi Gruzií a Řeckem, bylo utkání Wales - Polsko skoupé nejen na góly, ale i na šance. Rozhodnout tak i zde musely penalty. Prvních devět střelců se sice nemýlilo, ale v páté sérii brankář Szczęsny vytáhl skvělý zákrok proti proti domácímu Danielu Jamesovi. Wales tak letos bude muset účast na závěrečném turnaji oželet. Polsko se ve skupině D může těšit na Nizozemsko, Rakousko a Francii.

Skupiny EURO 2024

Konečná podoba skupin EURO 2024 vypadá takto:

Skupina A

Německo

Skotsko

Maďarsko

Švýcarsko

Skupina B

Španělsko

Chorvatsko

Itálie

Albánie

Skupina C

Slovinsko

Dánsko

Srbsko

Anglie

Skupina D

Polsko

Nizozemsko

Rakousko

Francie

Skupina E

Belgie

Slovensko

Rumunsko

Ukrajina

Skupina F

Turecko

Gruzie

Portugalsko

Česko

Z každé skupiny postupují první dva týmy. Další 4 týmy vzejdou z tabulky třetích týmů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy