Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Nejstarší občanka Plzeňského kraje žije v Soběsukách - FOTKY

16.01.2024 10:41

Před několika dny oslavila paní Marie Špetová ze Soběsuk narozeniny. Mezi gratulanty nechyběli zástupci Plzeňského kraje.

Nejstarší občanka Plzeňského kraje_0124_Plzeňský kraj (1)

V sobotu 13. 1. 2024 oslavila 106. narozeniny paní Marie Špetová ze Soběsuk. „Dostupná data ukazují, že s největší pravděpodobností je paní Marie nejstarší občankou Plzeňského kraje,“ říká mluvčí Plzeňského kraje.

Paní Marie Špetová je i přes svůj věk stále velmi aktivní. Bydlí doma, kde se o ni stará její rodina s dcerou Zdeničkou. Má 4 děti, 9 vnoučat, 15 pravnoučat a 2 prapravnoučata. Mezi její nejoblíbenější činnosti patří četba knih. Na čtení dokonce ani nepotřebuje brýle.

„Po stovce už nemám tak dobrý sluch, takže mě už ani nebaví dívat se na televizi a raději čtu,“ svěřila se při vyprávění Marie Špetová, když prozradila, že mezi její oblíbené autory patří Vlasta Javořická, Karel Klostermann, Vlasta Pittnerová, ale ráda má i verneovky.

Do 100 let aktivně vyšívala, ruce se jí ale ani dnes netřesou. Za mlada ráda chodila tančit a do divadla.

A jaký je její recept na dlouhověkost? V životě prý zažila mnoho dřiny a nedostatku, dříve nebylo tolik masa, které si dnes ráda dopřeje, alkohol nepije a prý neholduje ani jiným „neřestem“. Ráda si dá hořkou čokoládu a to zásadní prý je - vnitřní klid a střídmost.

Vše nejlepší, mnoho štěstí a stále pevné zdraví popřál i hejtman Rudolf Špoták s náměstkem Pavlem Čížkem.

Foto Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT