Sportoviště, parky i cyklostezky byly o víkendu plné - FOTKY

12.04.2020 20:50

Slunečný víkend vylákal lidi na cyklostezky, sportoviště i do parků. Bohužel někteří lidé si s vládním nařízením starost nedělají. Například v plzeňském Škoda Sport Parku to vypadalo, jako kdyby žádná nařízení nebyla.

 

koronavirus sportoviste foto QAP (30)
koronavirus sportoviste foto QAP (1)koronavirus sportoviste foto QAP (15)koronavirus sportoviste foto QAP (4)koronavirus sportoviste foto QAP (13)koronavirus sportoviste foto QAP (14)koronavirus sportoviste foto QAP (5)koronavirus sportoviste foto QAP (6)koronavirus sportoviste foto QAP (7)koronavirus sportoviste foto QAP (8)koronavirus sportoviste foto QAP (9)koronavirus sportoviste foto QAP (3)koronavirus sportoviste foto QAP (10)koronavirus sportoviste foto QAP (11)IMG_5065IMG_5077koronavirus sportoviste foto QAP (12)IMG_5090koronavirus sportoviste foto QAP (2)IMG_5070IMG_5122IMG_5095koronavirus sportoviste foto QAP (16)koronavirus sportoviste foto QAP (17)koronavirus sportoviste foto QAP (18)koronavirus sportoviste foto QAP (19)koronavirus sportoviste foto QAP (20)koronavirus sportoviste foto QAP (21)koronavirus sportoviste foto QAP (22)koronavirus sportoviste foto QAP (23)koronavirus sportoviste foto QAP (24)koronavirus sportoviste foto QAP (25)koronavirus sportoviste foto QAP (26)koronavirus sportoviste foto QAP (27)koronavirus sportoviste foto QAP (28)koronavirus sportoviste foto QAP (29)koronavirus sportoviste foto QAP (30)koronavirus sportoviste foto QAP (31)koronavirus sportoviste foto QAP (32)koronavirus sportoviste foto QAP (33)koronavirus sportoviste foto QAP (34)koronavirus sportoviste foto QAP (35)koronavirus sportoviste foto QAP (36)koronavirus sportoviste foto QAP (37)koronavirus sportoviste foto QAP (38)koronavirus sportoviste foto QAP (39)koronavirus sportoviste foto QAP (40)koronavirus sportoviste foto QAP (41)koronavirus sportoviste foto QAP (42)koronavirus sportoviste foto QAP (43)koronavirus sportoviste foto QAP (44)koronavirus sportoviste foto QAP (45)koronavirus sportoviste foto QAP (46)koronavirus sportoviste foto QAP (47)koronavirus sportoviste foto QAP (48)

Plzeňský Škoda Sport park byl v neděli odpoledne zaplněný, stejně jako například plovárna v plzeňském Hradišti. Často ale byli k vidění lidé bez roušek i ve větších skupinách.

Škoda Sport Park v Doudlevcích v neděli vypadal jakoby žádné nařízení vlády neexistovalo

Ačkoliv na vstupu Škoda Sport Parku v plzeňských Doudlevcích visí cedule, že hřiště pro kolektivní sporty jsou uzavřená, partička bez roušek si v klidu hraje volejbal a užívá si sluníčka. Ani na dalších místech na tomto sportovišti byste nepoznali, že v zemi řádí koronavirus. Ve skateparku v pohodě sedí či stojí skupinky a většina lidí je bez roušek. U místního otevřeného občerstvení sedí spolu další skupinky lidí. Rozestupy dva metry nebo maximálně po dvojicích? S tím si tady starost málokdo dělá. 

koronavirus sportoviste foto QAP (25)Na in-linech sem tam někoho zahlédnete s rouškou, většina lidí tu ale jezdí bez roušek. A projíždějící cyklisté? Někteří s rouškou, někteří bez roušky. Pokud lidé zachovávají odstupy dva metry od ostatních, není s tímto problém. Problémem ale zůstává, že většina lidí tu dvoumetrové odstupy vůbec neřeší.

Podstatně lepší situace byla v sobotu na Božkovském ostrově v Plzni. Zhruba polovina lidí tu při jízdě na in-linech používala roušku. Většinou jezdili spolu lidé jen ve dvojicích nebo byly vidět rodiny. Lidé se nikterak neshlukují. Nutno ale říci, že návštěvnost tohoto sportoviště je obvykle daleko nižní než například parku v Doudlevcích.

Rušno bylo o víkendu tak na plovárně v Hradišti. V neděli odpoledne bylo komplet plné parkoviště, lidé sem mířili i na kolo na cyklostezku do Radobyčic. Ani tady si ale někteří s rouškami či shlukováním starosti nedělají. A cyklisté? Asi tak půl na půl. Polovina lidí jezdí bez roušky.

V příloze najdete ještě fotografie z Borského parku v Plzni. Také sem lidé vyrazili během slunečného víkendu.

Na závěr je třeba říci, že nosit roušku na venkovním sportovišti nemusíte pouze v následujících případech - osoby jsou od sebe odděleny od jiných osob například fyzickou překážkou tj. stěna nebo plot. Sportují spolu max. dvě osoby a zachovávají odstup dva metry. Lidé nemusí roušky nosit při běhu a cyklistice v lese! Dále je i na sportovišťích třeba dodržovat dvoumetrové odstupy a pohybovat se maximálně ve dvojicích (výjimku tvoří rodiny). Sportoviště se nesmí používat pro kolektivní sporty. A nesmějí být používány vnitřní prostory - sprchy, šatny apod.

Vládní činitelé už se vyjádřili, že tento víkend může být rizikový. Až v dalších dnech se ukáže, jak se porušování nařízení podepsalo na šíření nákazy. Pokud nebude bilance příznivá, vláda hned tak další opatření nerozvolní.

foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT